Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πορεία εκπαιδευτικών στην Θεσσαλονίκη!

Ενσωματωμένη εικόνα 3


Ραντεβού για την κύρια πορεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγεμα  έδωσαν τα μέλη – εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ και του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν σήμερα, έκτακτη, πορεία από το το άγαλμα του Βενιζέλου με κατεύθυνση τα γραφεία της Δυτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χωρίς παρατράγουδα και εντάσεις, οι εκπαιδευτικοί, ξεκίνησαν από το Άγαλμα του Βενιζέλου, διανύοντας την κάθοδο της Εγνατίας  έφτασαν στην οδό Μοναστηρίου και από εκεί μέσω Αναγεννήσεως,  έφτάσαν μπροστά στα γραφεία της διεύθυνσης Β’θμιας  εκπαίδευσης.

Καθόλη την διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί, φώναζαν συνθήματα μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν τα εξής:« Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί. Στείλτε τα μνημόνια στην χωματερή», «Καμιά θυσία στον βωμό της κρίσης. Όχι στα μνημόνια και στις απολύσεις» και  «Αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς. Το μέλλων ανήκει στον κόσμο της δουλειάς».

Ενσωματωμένη εικόνα 2

Φτάνοντας  μπροστά στα γραφεία της Διεύθυνσης, κλιμάκιο των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα στο οποίο ζητούν να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο, να μην γίνουν απολύσεις στον Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και να καταργηθούν οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Επίσης, στο μπαλκόνι της διεύθυνσης αναρτήσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν :« Σταματάμε τις απολύσεις. Εκπαιδευτικοί και σχολεία δεν περισσεύουν».






Δεν υπάρχουν σχόλια: