Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Στην Ουκρανία ο Πούτιν



Στο Κίεβο βρίσκεται απο της 27/7 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς τιμή των εορτασμών για τα τα 1025 χρόνια απο την Βάπτιση της Ρωσίας στον χριστιανισμό, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην ουκρανική πρωτεύουσα, και συγκεκριμένα στο λόφο Βλαντίμιρσκι,  που σηματοδοτεί την έναρξη του εκχριστιανισμού των Ρως. Στον ιερό χώρο πραγματοποιήθηκε προσευχή στην οποία συμμετείχαν  ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πολιτικοί εκπρόσωποι των χωρών και εκπρόσωποι  όλων των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Μετά τη θρησκευτική τελετή, έγινε συνάντηση των αρχηγών Ρωσίας – Ουκρανίας για να συζητήσουν την προοπτική ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών. Η Ουκρανία δίνει προτεραιότητα στην προσέγγιση με την Ευρώπη, την ώρα που η Ρωσία την θέλει σε πιο στενή οικονομική συνεργασία με άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Όπως δηλώνει στο euronews, στέλεχος του εθνικιστικού κόμματος, Σβόμποντα, το οποίο αντιτίθενται στην ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρασιατική Τελωνειακή Ένωση Ρωσίας, Λευκορωσίας και Καζακστάν, μαζί με άλλα αντιπολιτευτικά κόμματα: «Ο Πούτιν είχε πει κάποτε πως η Ουκρανία δεν είναι καν κράτος. Δε θέλουμε να μας παρασύρει στην τελωνειακή ένωση, ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό σχέδιο. Και ξέρουμε πως γι’ αυτό ήρθε στο Κίεβο»,

Ο Ρώσος πρόεδρος στην συνέχεια, συναντήθηκε με μέλη της ρωσικής Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, και θα απονείμει  βραβεία στους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Την Κυριακή, ο ρώσος ηγέτης θα επισκεφτεί τη Σεβαστούπολη, όπου θα συμμετάσχει  στους εορτασμούς της Ημέρας του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: