Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Δεύτερη φορά η Ελλάδα παρούσα στο CAMBRIAN PATROL

CP11-Last-1

Για δεύτερη φορά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων στην διεθνή άσκηση που διοργανώνει ο αγγλικός στρατός, CAMBRIAN PATROL 2013 και λάβει χώρα στην Αγγλία απο 17-18-19 Οκτώμβρίου 2013. Το αγγλικό επιτελείο έκανε δεκτή την συμμετοχή μόνο μιας ελληνικής ομάδας.

Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή την διεθνή άσκηση έγινε το 2011 με την Ομάδα Αναγνωρίσεως (Ο.Α.) της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος της Πανελλήνιας Ομασπονδίας Εθελοντών Εφέδρων, με κωδικό όνομα GOLF THREE TWO BRAVO(G32B), όπου απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο.

Μέλος της αποστολής που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας δήλωσε πως: «στόχος μας για φέτος , αν και ιδιαίτερα απαιτητικός , είναι το Χρυσό μετάλλιο. Η πολύ καλή μας απόδοση στο προηγούμενο Cambrian, που ήταν και η πρώτη μας συμμετοχή (ατομικά αλλά και σαν χώρα) χωρίς να έχουμε καμία γνώση της κατάστασης, μας επιτρέπει να έχουμε ελπίδες ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Μας εμπνέει το παράδειγμα των προγόνων μας».

Η άσκηση

Η διεθνής άσκηση  CAMBRIAN PATROL διοργανώνεται από το 1959 από την 160η ουαλλικη ταξιαρχία, στην εκπαιδευτική περιοχή του sennybridge, στο βόρεια του εθνικού πάρκου brecon beacon της Ουαλίας, εκεί που γίνεται και η επιλογή των SAS.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: