Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών



Με την σύλληψη πέντε αλλοδαπών, υπήκοοι Αφγανιστάν και ηλικίας 18, 22, 25, 36 και 26 ετών εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.

Οι συλληφθέντες, μαζί με τον αλλοδαπό υπήκοο Τουρκίας που αναζητείται και ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην προώθηση μεταναστών από τις χώρες καταγωγής τους προς τη χώρα μας και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μέλη της διατηρούσαν διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν κέντρο συγκέντρωσης των μεταναστών, αλλά και σαν χώρο παράνομης κράτησής τους, με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους ίδιους και τους οικείους τους.

Αναλυτικά, ο 18χρονος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση των παράνομων μεταναστών, τους οποίους οδηγούσε στο εν λόγω διαμέρισμα. Εκεί τους παρέδιδε στον 22χρονο και τον 25χρονο, οι οποίοι είχαν το ρόλο των φυλάκων, ενώ ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία στους μετανάστες με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους εκτός της χώρας. Ο 36χρονος διατηρούσε κατάστημα μεταφοράς χρημάτων και συναλλάγματος στο κέντρο της Αθήνας, με υπάλληλο τον 26χρονο, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των χρηματικών ποσών, που αποσπούσαν από την παράνομη δράση τους..

Μέχρι στιγμής, η οργάνωση είχε προβεί στην αρπαγή τριών αλλοδαπών, δύο  υπηκόων Ιράν και ενός υπηκόου Συρίας, τους οποίους κρατούσε έγκλειστους στο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και από τους οποίους (ή από συγγενείς τους) είχαν εισπράξει χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: