Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στοπ στην βότκα απο τα γκέι μπαρ του Λονδίνου



Σε μποϊκοτάζ οποιουδήποτε ρωσικού ποτού και ειδικά της βότκας, αποφάσισαν  να προχωρήσουν δημοφιλή γκέι μπαρ και κλαμπ του Λονδίνου, στα πλαίσια εκστρατείας που ξεκίνησε από ακτιβιστές της Βόρειου Αμερικής για τη στήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία.
Αφορμή στάθηκε, πρόσφατη απόφαση του Κρεμλίνου που απαγορεύει την προώθηση «μη παραδοσιακών αξιών» στα παιδιά και ειδικά τις εκδηλώσεις των φεστιβάλ υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων.

Μάλιστα οι ακτιβιστές αυτής της καμπάνιας, κατηγορούν τις ρωσικές Αρχές ότι σιγοντάρουν την όλο και αυξανόμενη επιθετική στάση πολλών ομοφοβικών, απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και υπήρξε ιδέα του αμερικανού συγγραφέα και ακτιβιστή Νταν Σάβατζ.
Στόχος της είναι να πληγεί η εικόνα οποιουδήποτε προϊόντος που ταυτίζεται με τη Ρωσία και ορισμένοι ακτιβιστές μάλιστα, ζητούν να γίνει επίσης μποϊκοτάζ και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014 που πρόκειται να φιλοξενηθούν στο Σότσι.

Ο κ. Σάβατζ στο μπλογκ έγραψε πως:« τα γκέι μπαρ στο Σιάτλ θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τη Stoli (Stolichnaya) για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στου ρώσους ομοφυλόφιλους και στους συμμάχους τους και για να τραβήξουν το διεθνές ενδιαφέρον στην δίωξη των ομοφυλόφιλων ανδρών, των λεσβιών, των αμφιφυλόφιλων, των τρανς και των ετεροφυλόφιλων συμμάχων τους στην ολοένα και πιο φασιστική Ρωσία του Πούτιν».

Από την μεριά της η SPI Group, η εταιρεία πίσω από τη βότκα Stolichnaya, τάχθηκε στο πλευρό της κοινότητας των ομοφυλοφίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: