Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο Δημόσιο



«Στο κυνήγι» όσων κατέχουν πλαστά πτυχία και δικαιολογητικά, που χρησιμοποιήθηκαν ως πιστοποιητικά πρόσληψης στο Δημόσιο, έχει επιδοθεί τον τελευταίο καιρό το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με εργαλείο τους  ελεγκτές - επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και την τεχνογνωσία του ΑΣΕΠ ως οδηγό για τα κριτήρια και τη μοριοδότηση, η κυβέρνηση αναζητά το προσωπικό για τον δρόμο που οδηγεί στην διαθεσιμότητα και απο εκεί στην αποχώρηση, μέσα από τον χώρο εκείνων που διέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά κατά την πρόσληψή τους.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος για την εγκυρότητα ή μη των δικαιολογητικών, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ήδη, οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες είναι μία μεγάλη δεξαμενή υποψηφίων υπαλλήλων προς αποχώρηση και ένα έτοιμο πεδίο ελέγχου, για την συγκεκριμένη έρευνα του υπουργείου.

Οι δράσεις του κ. Μητσοτάκη

Από την μεριά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της επιστολής που συνυπόγραψε με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό, τον καλεί να αναλάβει προσωπικά, τη σχετική διερεύνηση για τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Επίσης, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη, με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη, ζήτησε πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια για το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον, του επισήμανε τη μέγιστη σημασία που αποδίδει ο ίδιος, στο θεσμό του ΑΣΕΠ, το οποίο προσδίδει την αναγκαία διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία, όχι μόνο στις διαδικασίες αξιολόγησης όλων όσων εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά φυσικά και στις διαδικασίες ένταξης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: