Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών!




Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκαν τα συνεργεία καθαρισμού και οδοποιίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για την αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων που προκάλεσε η σαββατοβραδινή καταιγίδα που έπληξε την Θεσσαλονίκη.Τα συνεργεία ολοκλήρωσαν τις εργασίες καθαρισμού των οδών και της απομάκρυνσης των επικίνδυνων φερτών υλικών από τους οδικούς άξονες, κατα τις χθεσινές απογευματινές ώρες.

Πέτρες, ξύλα, φερτά υλικά, βουλωμένα φρεάτια και μεταλλικά καπάκια φρεατίων, που «εκτινάχτηκαν» σε απόσταση, συνέθεταν την εικόνα σε κεντρικούς οδικούς άξονες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και ιδιαίτερα της Δ.Ε. Συκεών, κατά την ισχυρή βροχόπτωση, που έπληξε τη Θεσσαλονίκη. Εντονότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις οδούς: Ελπίδος, Μεσολογγίου, Ρήγα Φεραίου, Ελ.Βενιζέλου και στην περιοχή Κρυονερίου, όπου σε αρκετά σημεία ήταν απροσπέλαστες εξαιτίας των φερτών υλικών που «μετακινήθηκαν» από τα υψηλότερα σημεία, ενώ μεταλλικό καπάκι φρεατίου εντοπίστηκε σε απόσταση μέτρων από το φρεάτιο που ήταν βουλωμένο.



 Οι αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων, Πρασίνου-Ηλεκτροφωτισμού-Μικροέργων και Δημοτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τους αντιδημάρχους Ντ.Ζωγόγιαννη, Αλ.Σιμητόπουλο και Τ.Τσακιρίδη,  υπό το συντονισμό του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, βρέθηκαν στους δρόμους του δήμου που αντιμετώπιζαν τα εντονότερα προβλήματα, εστιάζοντας κυρίως στους οδικούς άξονες της Δ.Ε. Συκεών.



 Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ασφάλειας στην κίνηση των οχημάτων, με κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας να είναι παρόντα σε επικίνδυνα σημεία και να διευκολύνουν την κυκλοφορία.


Σήμερα,  έχει προγραμματιστεί νέος έλεγχος και ρύθμιση και των τελευταίων λεπτομερειών, ενώ αναμένεται να ασκηθεί παρέμβαση στην ΕΥΑΘ για τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων τα οποία ήταν βουλωμένα και τέθηκαν εκτός λειτουργίας από την πρώτη στιγμή της καταιγίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: