Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Αργεντινή: Που βρίσκονται τώρα οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες του 2008 και τελευταίοι τροπαιούχοι της χώρας


Δημήτρης Βαρσάνης

Παρότι βρίσκεται άξια στην "ελίτ" της Παγκόσμιας κατάταξης, η Αργεντινή έπρεπε να περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα για να σηκώσει ένα τρόπαιο με τη τελευταία κατάκτηση της να χρονολογείται στο μακρινό 1993.
Η συγκεκριμένη ξηρασία της στους τίτλους ίσως να τελειώσει σήμερα τα ξημερώματα, ωστόσο όπως ο Lionel Messi και οι υπόλοιποι της τρέχουσας "σοδειάς αστέρων" της Αργεντινής αντιμετωπίζουν τη Χιλή στον τελικό του Copa America Centenario, μια επανάληψη του περσινού τελικού
Όμως ενώ η Albiceleste περιμένει για μια μεγάλη τιμή που εκτείνεται πάνω από δύο δεκαετίες, τη μόνη επιτυχία που απόλαυσε πρόσφατα ήταν σε μία από τις λιγότερο διάσημες διοργανώσεις σε Εθνικό επίπεδο: οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η Αργεντινή εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα και ακολούθησε άλλο ένα στο Πεκίνο τέσσερα χρόνια αργότερα, κερδίζοντας και τα έξι παιχνίδια της με συνολικό σκορ 11-2. Η ευκολία με την οποία η Αργεντινή κατέκτησε τη διοργάνωση είναι ίσως αναμενόμενη, δεδομένου του τεράστιου ταλέντου που αποτελούνταν από τους 19 άνδρες στο ρόστερ και οι επτά από εκείνη την ομάδα ειναι αισιόδοξοι ότι θα βάλουν το Copa America δίπλα στο χρυσό μετάλλιο πριν από οκτώ χρόνια.
Η συντριπτική πλειοψηφία από τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες του 2008 έγιναν μερικοί από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές στο κόσμο όμως δεν συνέβη το ίδιο για όλους.



Oscar Ustari

Θέση: Τερματοφύλακας
Ηλικία: 29
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 2
Τρέχουσα ομάδα: Atlas
Μια φορά θεωρούνταν ως το φωτεινότερο ταλέντο της Αργεντινής στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά οι τραυματισμοί τον παρεμπόδισαν προς μια πολλά υποσχόμενη καριέρα, με τον Ustari τώρα να παίζει για τη Μεξικάνικη Atlas.



Ezequiel Garay

Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ηλικία: 29
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 32
Τρέχουσα ομάδα: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Ακριβώς πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ezequiel Garay συμφώνησε να πάει στη Real Madrid από τη Santander, αλλά αφού δυσκολεύτηκε στο Bernabeu μετακόμισε αρχικά στην Benfica και στη συνέχεια στη Zenit το 2014.



Fabian Monzon


Θέση: Αριστερός μπακ
Ηλικία: 29
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 7
Τρέχουσα ομάδα: Universidad de Chile
Ο Fabian Monzon μετακόμισε στην Betis μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στο Πεκίνο και αργότερα αγωνίστηκε για τις Nice, Lyon, Fluminense, Catania, Boca Juniors και Universidad de Chile. Τελευταία του συμμετοχή ήρθε το 2011.



Federico Fazio

Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ηλικία: 29
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 3
Τρέχουσα ομάδα: Tottenham
Ο πανύψηλος κεντρικός αμυντικός πέρασε επτά εξαιρετικά παραγωγικές χρονιές με τη Sevilla πριν αναχωρήσει για τη Tottenhal το 2014. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά για αυτόν στο Βόρειο Λονδίνο, και πέρασε το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν ξανά στους νικητές του Europa League.



Pablo Zabaleta

Θέση: Δεξιός μπακ
Ηλικία: 31
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 54
Τρέχουσα ομάδα: Manchester City
Αφού αγωνίστηκε και στους έξι αγώνες με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Pablo Zabaleta πήρε μεταγραφή από την Espanyol στη Manchester City, όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να βοηθήσει το σύλλογο του Μάντσεστερ να γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Αγγλίας.



Fernando Gago

Θέση: Αμυντικός Μέσος
Ηλικία: 30
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 60
Τρέχουσα ομάδα: Boca Juniors
Παρά τις καλές εντυπώσεις που άφησε στη διεθνή σκηνή, η καριέρα του Fernando Gago συλλογικά είχε μικτή επιτυχία. Αφού δυσκολεύτηκε να πραγματοποιήσει μια καριέρα στην Ευρώπη με τη Real Madrid, τη Roma και τη Valencia είναι πλέον πίσω όπου τα ξεκίνησε όλα με την φανέλα της.



Jose Sosa

Θέση: Δεξιός εξτρέμ
Ηλικία: 31
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 19
Τρέχουσα ομάδα: Besiktas
Ένας εξαιρετικά πολυταξιδεμένος εξτρέμ. Η πολύχρωμη καριέρα του Jose Sosa αναφέρει περιόδους σε Bayern Munich, Napoli, Metalist, Atletico Madrid και Besiktas, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα τη τελευταία χρονιά.



Ever Banega

Θέση: Κεντρικός μέσος
Ηλικία: 27
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 46
Τρέχουσα ομάδα: Inter
Ο ταλαντούχος δημιουργός της μεσαίας γραμμής πέρασε τα περισσότερα χρόνια του με τη Valencia και έπαιξε επίσης για τις Atletico Madrid, Sevilla και Estudiantes πριν αποφασίσει να ξεκινήσει μια νέα πρόκληση με την Inter από αυτό το καλοκαίρι.



Ezequiel Lavezzi
Θέση: Αριστερός εξτρέμ
Ηλικία: 31
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 51
Τρέχουσα ομάδα: Hebei China Fortune
Καθιερώθηκε ως ένα εξαιρετικά υψηλόβαθμο ταλέντο στην Napoli το οποίο κορυφώθηκε με τη μεταγραφή του στην Paris Saint - Germain το 2012. Μετά από τρεισίμιση χρόνια στο Παρίσι, ο Lavezzi προσχώρησε σε μια σειρά από αστέρια υψηλού προφίλ στην κινεζική Super League.

Juan Roman Riquelme

Θέση: Επιθετικός Μέσος
Ηλικία: 38
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 51
Αποσύρθηκε
Ο αρχηγός της Αργεντινής στην Ολυμπιακή επιτυχία τους, Juan Roman Riquelme αγωνίστηκε για τις Barcelona και Villareal στην Ευρώπη, καθώς και για τις Boca Juniors και Argentinos Juniors στην πατρίδα του. Ο Riquelme αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2015.



Angel Di Maria

Θέση: Αριστερός εξτρέμ
Ηλικία: 28
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 75
Τρέχουσα ομάδα: PSG
Ο άνθρωπος που έβαλε το νικητήριο τέρμα για την Αργεντινή στην νίκη με 1-0 επί της Νιγηρίας στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Angel Di Maria έχει παίξει για τις Benfica, Real Madrid και Manchester United, από την οποία έφυγε μετά από μόλις μία σεζόν για να ενταχθεί στην PSG.



Lionel Messi

Θέση: Επιθετικός
Ηλικία: 29
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 112
Τρέχουσα ομάδα: Barcelona
Ο πέντε φορές νικητής της χρυσής μπάλας σκόραρε δύο φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και έκτοτε ξεπέρασε το ρεκόρ τερμάτων όλων των εποχών του Gabriel Batistuta για την Αργεντινή βάζοντας 55 γκολ.

Sergio Aguero

Θέση: Επιθετικός
Ηλικία: 28
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 76
Τρέχουσα ομάδα: Manchester City
Ένας άνθρωπος κλειδί για την ομάδα και τη χώρα του αυτές τις μέρες. ο Sergio Aguero έχει πετύχει το εκπληκτικό νούμερο των 102 γκολ σε 150 παιχνίδια για την Manchester City στην Premier League και αντίστοιχα 33 για την Αργεντινή.



Sergio Romero

Θέση: Τερματοφύλακας
Ηλικία: 29
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 78
Τρέχουσα ομάδα: Manchester United
Είναι στην περίεργη θέση του να είναι η πρώτη επιλογή στη χώρα του παρά το γεγονός ότι λογίζεται ως δεύτερη λύση σε επίπεδο συλλόγων. Ο Sergio Romero εντάχθηκε στη Manchester United το 2015, εν μέσω της αβεβαιότητας για το μέλλον του David de Gea, αλλά έχει παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια για τη Premier League.



Lautaro Acosta

Θέση: Επιθετικός
Ηλικία: 28
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: -
Τρέχουσα ομάδα: Lanus
Δυστυχώς, τα προβλήματα τραυματισμών έχουν ρημάξει την καριέρα του Lautaro Acosta και μετά από μια ανεπιτυχή περίοδο στην Ισπανία με τις φανέλες των Sevilla και Racing Santander, επέστρεψε στην πρώτη του ομάδα, τη Lanus το 2013.



Javier Mascherano

Θέση: Αμυντικός μέσος
Ηλικία: 32
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: 128
Τρέχουσα ομάδα: Barcelona
Ένας καθιερωμένος παίκτης με την Εθνική του από τη στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Η καριέρα του Javier Mascherano από τότε έχει εκτοξευθεί και από τη River Plate πήγε κατά σειρά στις Corinthians, West Ham, Liverpool και τη Barcelona που αγωνίζεται μέχρι τώρα από το 2010.




Nicolas Pareja

Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ηλικία: 32
Συμμεττοχές με την Εθνική ομάδα: 1
Τρέχουσα ομάδα: Sevilla
Ο Nicolas Pareja έχει παλέψει για να επιβεβαιώσει την υποσχόμενη ποιότητα του - όπως φαίνεται από την μονο μία συμμετοχή του στην Εθνική - αγωνιζόμενος για τις Anderlecht, Espanyol, Spartak Moscow και Sevilla.



Diego Buonanotte

Θέση: Αριστερός εξτρέμ
Ηλικία: 28
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: -
Τρέχουσα ομάδα: ΑΕΚ
Ένας άλλος υποσχόμενος σταρ που δεν δικαιολόγησε τις δυνατότητες του. Ο πολύ κοντός εξτρέμ αγωνίζεται τώρα στα δικά μας λημέρια με την φανέλα ΑΕΚ μετά από τις περιόδους του σε River Plate, Malaga, Grranada, Pachuca και Quilmes.



Nicolas Navarro

Θέση: Τερματοφύλακας
Ηλικία: 31
Συμμετοχές με την Εθνική ομάδα: -
Τρέχουσα ομάδα: San Lorenzo
Μετά την αποτυχία του να διεκδικήσει τη φανέλα με το νούμερο "1" στη Napoli, ο Nicolas Navarro αναπήδησε από σύλλογο σε σύλλογο ως δεύτερος τερματοφύλακας και τώρα πλέον έχει γυρίσει στη πατρίδα του για τη San Lorenzo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: