Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Οι πόλεις του Euro 2016: Το εξελισσόμενο Λανς


Δημήτρης Βαρσάνης



Πόλη

Μια πόλη που ψάχνεται για τη νέα της ταυτότητα. Το Λανς εξελίσσεται σε μία από τις μεγάλες πολιτιστικές περιοχές της Γαλλίας συμπεριλαμβανομένου της νέας πτέρυγας του Λούβρου των Παρισίων.



Πολιτισμός

Παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μια ώθηση προς μια κατεύθυνση όλο και περισσότερο σε μια κοσμοπολίτικη πόλη, το Λανς έχει διατηρήσει το παραδοσιακό της στοιχείο και είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική πόλη που προκύπτει από την εξόρυξη της κληρονομιάς της.



Άνθρωποι

Γνωστοί ως "Λανσουά", οι ντόπιοι ενσωματώνονται στην πόλη τους εξακολουθώντας να εξοικειώνονται με την έλλειψη εξόρυξης άνθρακα στην περιοχή και είναι πιο μετριοπαθείς από τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων της Γαλλίας.

Ξεχωριστοί απόφοιτοι κολλεγίου
Félix Bollaert (επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος του οποίου το όνομα δόθηκε στο γήπεδο και ηταν αποκλειστικά δικό του έως το 2011), Emile Basly (κορυφαίος συνδικαλιστής στη γαλλική βιομηχανία εξόρυξης ορυκτού πλούτο), Ernest Schaffner (σοσιαλιστής δήμαρχος του Λανς τη περίοδο 1947-1966 που η πόλη μετά έδωσε το όνομα του στο κύριο νοσοκομείο της.

Στατιστικό - κλειδί

Το Λούβρο του Λανς άνοιξε το 2012 στην πόλη και "είδε" 900.000 επισκέπτες στο πρώτο του έτος.



Ποδόσφαιρο

Η ομάδα της περιοχής αγωνίζεται πλέον στη Ligue 2, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το γήπεδο της δεν παραμένει το ίδιο όμορφο. Το Stade Felix Bollaert-Delelis, έχει χωρητικότητα 38.223 και η ανακαίνιση του κόστισε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.
Το Λανς έχει οριστεί να φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες  στο ερχόμενο τουρνουά και χωρίς αμφιβολία το Αγγλία - Ουαλία θα τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Stade Felix Bollaert - Dellelis

Σάββατο 11 Ιουνίου: Αλβανία - Ελβετία 16:00
Πέμπτη 16 Ιουνίου: Αγγλία - Ουαλία 16:00
Τρίτη 21 Ιουνίου: Τσεχία - Τουρκία 22:00
Σάββατο 25 Ιουνίου: νικητής Δ' ομίλου - τρίτος Β'/ Ε'/ Ζ'

Δεν υπάρχουν σχόλια: