Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ιρλανδία: Να βγάλει περισσότερη αντίσταση από το 2012


Δημήτρης Βαρσάνης

Για δεύτερη διαδοχική φορά η Ιρλανδία συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ελπίζοντας τουλάχιστον να τα πάει καλύτερα από τη μίζερη παρουσία της το 2012, όταν ηττήθηκε και στα τρία παιχνίδια του ομίλου και δέχτηκε εννέα γκολ. Η πρόκριση από τον πέμπτο όμιλο θα αποτελούσε μεγάλη επιτυχία για ένα αξιόμαχο σύνολο.

Πώς προκρίθηκε: Μέσω πλέι-οφ

Η Ιρλανδία νίκησε τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη 3-1 στο σύνολο αφότου τερμάτισε τρίτη στο τέταρτο όμιλο πίσω από τη Γερμανία και την Πολωνία. Η τεράστια εντός έδρας νίκη επί των Γερμανών τον περασμένο Οκτώβριο εξασφάλισε την συμμετοχή της στα πλέι - οφ, ενώ είχε πάρει και ένα "χρυσό" βαθμό από τη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πρώτο γύρο.

Μέχρι που θα φτάσει

Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τους Ιρλανδούς, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν το είδος του αποτελέσματος που επιθυμούν. Ο πρώτος τους αγώνας εναντίον της Σουηδίας φαίνεται να είναι ζωτικής σημασίας, και τίποτα άλλο παρά μόνο μια νίκη θα κρίνει αν έχουν καλύτερο μέλλον στη διοργάνωση.




Παίκτης - κλειδί: James McCarthy

Ο ποδοσφαιριστής της Έβερτον είναι ένας δυνατός και ανταγωνιστικός μέσος και επίσης ψάχνει πάντα να έχει τη μπάλα στη κατοχή του. Ήταν ζωτικής σημασίας στα προκριματικά, καθώς εργάστηκε ακούραστα σε μια ομάδα που βασίζεται στη κατάχρηση και έχει την τακτική οξύνοια για επιτυχία σε ένα μεγάλο τουρνουά.



Προπονητής: Martin O'Neill

Ο πρώην Διεθνής με τη Βόρεια Ιρλανδία διεθνή, ο οποίος κοούτσαρε και τις Norwich, Leicester, Celtic, Aston Villa και Sunderland πήρε τη δουλειά το 2013 και σε συνεργασία με τον Roy Keane έχει πλάσει μια επίμονη ομάδα, ενώ με το μικρό ταλέντο της παλεύει για τη κάθε μπάλα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1)
Τερματοφύλακας: Darren Randolph, άμυνα: Seamus Coleman, John O'Shea, Richard Keogh, Robbie Brady, κέντρο: James McCarthy, Glenn Whelan, Jonathan Walters, Wes Hoolahan, James McClean, επίθεση: Shane Long.

Πρόγραμμα
Δευτέρα 13 Ιουνίου: Ιρλανδία - Σουηδία 19:00
Σάββατο 18 Ιουνίου: Βέλγιο - Ιρλανδία 16:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου: Ιταλία - Ιρλανδία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: