Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Οι πόλεις του Euro 2016: Το υποτιμημένο Lyon


Δημήτρης Βαρσάνης

Από σήμερα εκτός από τις 24 ομάδες στο Euro 2016, θα σας παρουσιάσουμε τα σημαντικότερα στοιχεία από τις δέκα πόλεις που θα φιλοξενήσουν το τουρνουά. Ξεκίνημα με το Lyon.



Πόλη

Το Lyon είναι μια όμορφη, ποικίλη πόλη σχεδιασμένη για να περπατήσεις τριγύρω της. Ο καιρός φαίνεται να είναι πάντα ο σωστός το καλοκαίρι και οι άνθρωποι είναι απίστευτα ευγενικοί και φιλικοί.
 Το Lyon είναι μια εμβληματική που οι Γάλλοι την αποκαλούν "La vrai France" δηλαδή η πραγματική Γαλλία που δεν καθρεφτίζεται ποτέ από τα ΜΜΕ.



Πολιτισμός

Το Lyon είναι μια χαλαρή πόλη με ωραίο ποτάμι για βόλτες και φορτία υπαίθριων χώρων για φαγητό ποτό και περισσότερο φαγητό.

Άνθρωποι
Μερικές φορές το Lyon χλευάστηκε για την ύπαρξη αποπνικτισμού και συντηρητισμού, όμως αν περπατήσετε ένα απόγευμα του Σαββάτου είναι εύκολο να αισθανθείτε νέος, αλλά με λίγη επιμονή, μπορείτε να σσυναντήσετε ζωντανούς νέους της κοινότητας.

Ξεχωριστοί απόφοιτοι κολλεγίου
Eric Abidal, Jean Michel - Jarre, Florence Foresti (κορυφαίος Γάλλος κωμικός), Ludovic Giuly.

Στατιστικό - κλειδί
Το 60% των τουριστών στο Lyon έρχονται για επαγγελματικούς λόγους, οπότε είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει άλλο ένα κομμάτι τους.


Ποδόσφαιρο

Το Βέλγιο, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Βόρειος Ιρλανδία παίζουν στο Lyon, αλλά το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι το ολοκαίνουργιο Stade De Lyon το οποίο στεγάζει την "OL" που ήταν η κυρίαρχη δύναμη στο γαλλικό ποδόσφαιρο πριν ρίξει τα δισεκατομμύρια στη Ligue 1 η PSG. Αξιοσημείωτους τοπικούς ήρωες του ποδοσφαίρου περιλαμβάνει το φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Raymond Domenech, και κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στη Ligue 1 όπως ο Bernard Lacombe, ο Ludovic Giuly, Freddie Kanoute και μάλλον ο αμφιλεγόμενος Karim Benzema.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Stade De Lyon

Δευτέρα 13 Ιουνίου: Βέλγιο - Ιταλία 22:00
Πέμπτη 16 Ιουνίου: Ουκρανία - Βόρειος Ιρλανδία 19:00
Κυριακή 19 Ιουνίου: Ρουμανία - Αλβανία 22:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου: Ουγγαρία - Πορτογαλία 19:00
Κυριακή 27 Ιουνίου: νικητής Α' ομίλου - τρίτος Γ/Δ/Ε ομίλου 16:00
Πέμπτη 2 Ιουλίου: νικητής πρώτου προημιτελικού - νικητής δεύτερου προημιτελικού 22:00



Δεν υπάρχουν σχόλια: