Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πάτησε έδαφος το πρώτο βρετανικό F-35B Lightning II (βίντεο)



Το πρώτο, ανεπίσημα, βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς  F-35B Lightning II προσγειώθηκε σήμερα στην Μεγάλη Βρετανία για να συμμετάσχει στο Royal International Air Tattoo and Farnborough International Air Show που θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες.



Το αεροσκάφος με πιλότο τον σμηναγό της RAF Hugh Nichols και με την συνδρομή δύο αδελφών αεροσκαφών της αεροπορίας των Αμερικανών πεζοναυτών έκανε το διατλαντικό ταξίδι απο την αεροπορική βάση του Beaufort, της Νότιας Καρολίνας μέχρι την Μεγάλη ΒΡετανία όπου τον υποδέχτηκαν το αγγλο-αμερικανική ομάδα μηχανικών.

«Το F-35Bs είναι το πιο προηγμένο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο. Είτε όταν επιχειρούν από την ξηρά ή από ένα από τα δύο νέα αεροπλανοφόρα μας, θα διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια τρομερή πολεμική δύναμη. Αποτελούν μέρος του σχεδίου μας για μια ισχυρότερη και καλύτερη άμυνα: περισσότερα πλοία, περισσότερα αεροσκάφη, περισσότερα στρατεύματα διαθέσιμα σε ετοιμότητα, καλύτερο εξοπλισμό για τις ειδικές δυνάμεις, περισσότερες δαπάνες στον κυβερνοχώρο - για την αντιμετώπιση των αυξημένων απειλών για τη χώρα μας» τόνισε απο την μεριά του ο Βρετανός υπουργός άμυνας, Michael Fallon.



«Η άφιξη του Lightning στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα σημαντικό βήμα που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής ικανότητας μας. Επιχειρώντας από τις βάσεις ξηράς ή απο τα νέα αεροπλανοφόρα μας, το F35B Lightning θα παρέχει «επόμενης γενιάς» προηγμένες δυνατότητες παρατήρησεις όπου, όταν συνδυάζεταιτον stelth σχεδιασμό του θα, επιτρέπουν στον πιλότο να βλέπει περισσότερα, μαθαίνει περισσότερα και να ενεργεί πιο γρήγορα από ό, τι η εχθρός», συμπλήρωσε απο την μεριά του ο Βρετανός πτέραρχος Harv Smyth και διοικητής της βρετανικής μοίρα των F35.

Tα βρετανικά F-35B Lightning II θα τεθούν σε υπηρεσία το 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: