Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Το νέο Μουσείο Βεργίνας στο νέο ΕΣΠΑ


Την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης του νέου Μουσείου της Βεργίνας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το κτήριο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο και θα περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους κλειστούς και υπαίθριους, αίθρια, αμφιθέατρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους εκπαίδευσης και επιστημονικών δραστηριοτήτων, εργαστήρια συντήρησης, αρχαιολογικές αποθήκες, χώρους εξυπηρέτησης κοινού, γραφεία διοίκησης και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Στις εργασίες που προβλέπονται, περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και η πραγματοποίηση της μόνιμης έκθεσης των γλυπτών και αρχιτεκτονικών μελών στους ημιυπαίθριους χώρους.
Στα πρώτα σχέδια περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση της εναρκτήριας έκθεσης με θέμα «Αιγές, η πρώτη πόλη των Μακεδόνων, από τον Ηρακλή στον Μεγαλέξανδρο - Αιγών μνήμη».

Το έργο, που αφορά τη δεύτερη φάση κατασκευής του Μουσείου, έχει προϋπολογισμό 4.432.935 ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του είναι τα τέλη του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: