Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Οι πόλεις του Euro 2016: Η ατμοσφαιρική ομορφιά της Τουλούζης


Δημήτρης Βαρσάνης

Πόλη

Η πολύχρωμη πόλη της Τουλούζης, που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Garonne, είναι ένας τόπος που σφύζει από ζωή.
Όντας η τέταρτη μεγαλύτερη μητρόπολη της Γαλλίας, «η ροζ πόλη» είναι ένα μαγευτικό μέρος που αγκαλιάζει τόσο τις παλιές παραδόσεις όσο και τις νέες καινοτομίες.




Πολιτισμός 
Η Τουλούζη έχει πολυσύχναστες αγορές τροφίμων και μουσική άμεσα διαθέσιμη για την επιείκειά σας. Ωστόσο, αν κατευθυνθείτε προς την παλιά πόλη θα περπατήσετε κάπου εντελώς διαφορετικά, όπου τα πλακόστρωτα δρομάκια και η ιστορική πράξη της αρχιτεκτονικής είναι τέλειο αντίδοτο για κίνηση και φασαρία.




Άνθρωποι

Οι φοιτητές κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης που καταλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας.
Η πόλη ξέρει πώς να διασκεδάζει αν και η απίστευτα ζεστασιά του κόσμο ξέρει πώς να γιορτάζει όσο και να σπουδάζει Ωστόσο, για να λάβετε κάτι ως προειδοποίηση είναι ότι μερικοί άνθρωποι της πόλης προτιμούν το ράγκμπι από το ποδόσφαιρο...

Ξεχωριστοί απόφοιτοι κολλεγίου

Gael Clichy, Blaise Matuidi, Pierre - Georges Latecoere (δημιουργός του Aeropostale), Albert Fert (βραβείο Νόμπελ 2007)


Στατιστικό - κλειδί 

Οι άνθρωποι από τη Τουλούζη θεωρούνται ότι έχουν την πιο γοητευτική προφορά στη Γαλλία, με μια πρόσφατη δημοσκόπηση να υποδηλώνει ότι το 70.2% των γαλλόφωνων να προτιμά τη προφορά, ελπίζω όσοι επιχειρήσουν να πάνε να το αποκτήσουν και εκείνοι.



Ποδόσφαιρο

Το Stadium Municipal de Toulouse είναι ο μικρότερος χώρος για το τουρνουά με χωρητικότητα 33.000 θέσεις. Το γήπεδο είναι πολλαπλών χρήσεων, αλλά συνήθως είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας που τερμάτισε 17η στην Ligue 1.
Ο πρώην τερματοφύλακας της Toulouse Fabien Barthez έκανε το ντεμπούτο του για τη Toulouse το 1990 και σήμερα είναι ένας πρεσβευτής για την πόλη. Παρά το μικρό του μέγεθος, ο αγωνιστικός χώρος δημιουργεί μια λαμπρή ατμόσφαιρα και θα φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του θεσμού, τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία είναι προγραμματισμένο να παίξουν εκεί
Η Ουαλία θα παίξει επίσης με τη Ρωσία καθώς ενδέχεται να είναι ένα τεράστιο παιχνίδι στην έκβαση του τρίτου όμιλου. Έτσι, αναμένουμε να δούμε παίκτες όπως ο Gareth Bale και ο David Silva να κοσμούν το γήπεδο με τη τέχνη τους.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Stadium Municipal de Toulouse

Δευτέρα 13 Ιουνίου: Ισπανία - Τσεχία 16:00
Παρασκευή 17 Ιουνίου: Ιταλία - Σουηδία 16:00
Δευτέρα 20 Ιουνίου: Ρωσία - Ουαλία 22:00
Κυριακή 26 Ιουνίου: νικητής Ζ' ομίλου - δεύτερος Ε' ομίλου 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: