Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Δεν πρόκειται σε κανέναν να λείψει ο Hodgson στην Αγγλία


Δημήτρης Βαρσάνης

Καμία ηγεσία, κανένα σχέδιο και μισητός από ένα μεγάλο μέρος του Έθνους. Ο Roy Hodgson έχει πολλά κοινά σήμερα με τους Βρετανούς πολιτικοί μετά τον πιο ντροπιαστικό αποκλεισμό της Αγγλίας σε ένα μεγάλο τουρνουά.
Η Αγγλία το βράδυ της Δευτέρας ταπεινώθηκε καθώς έχασε 2-1 από την Ισλανδία στους "16" του Euro στη τελευταία της αναμέτρηση στη Νίκαια, με αποτέλεσμα όπως ήταν και αναμενόμενο να παραιτηθεί των καθηκόντων του ο Hodgson. Είχε τέσσερα χρόνια και τρία τουρνουά για να χτίσει μια ομάδα, για να περάσει τη τακτική του στους παίκτες και να χτίσει κάτι που πλησιάζει μια φιλοσοφία.



Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αίσθηση ότι ο Hodgson έχει την παραμικρή ιδέα του τι έκανε. Οι εμφανίσεις ήταν βαριές και αποσπασματικές, οι επιλογές ασυνεπείς και σε σύγχυση. Η Ισλανδία, μια χώρα με πληθυσμό 300.000 κατοίκους έκανε την Αγγλία να φαίνεται αξιολύπητη και ανίδεη. Οι "ψαράδες" άξιζαν απόλυτα τη νίκη τους, καθώς ανάγκασαν την Αγγλία να παγώσει στη μεγάλη σκηνή, καθιστώντας τους άνδρες του Hodgson ανήμπορους να πραγματοποιήσουν έστω μια αξιοσημείωτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο.



Τόσο στο ημίχρονο όσο και στο τελικό σφύριγμα, οι χιλιάδες υποστηρικτές της Αγγλίας στη Νίκαια αποδοκίμασαν, χλεύασαν και έκαναν το θυμό τους να ακουστεί. Μεγάλο μέρος αυτού του συστήματος κατευθύνθηκε προς το Hodgson, ο καλύτερα αμειβόμενος προπονητής στο Euro 2016, που φάνηκε να κλείνει τα μάτια του και να ελπίζει για το καλύτερο.



Συγκρίνετε τη τακτική προετοιμασία της Αγγλίας με την Ιταλία νωρίτερα μέσα στην ημέρα και αναρωτηθείτε τι στο καλό κάνει ο Hodgson για να λαμβάνει 4.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ο 68χρονος τεχνικός είναι εκτός συμβολαίου από αυτό το καλοκαίρι και μαζί με αυτό το ο χρόνος του ως προπονητής της Αγγλίας τελείωσε.
Ο Hodgson έχει καταγράψει τέσσερις νίκες σε 11 αγώνες τουρνουά ως επικεφαλής των "Τριών Λιονταριών" και δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ. Η Αγγλία κυριάρχησε στη κατοχή κατά της Ισλανδίας - ένα θέμα της πορείας τους στο Euro 2016  - αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να τολμήσει να υποστηρίξει ότι δεν πήρε αυτό που άξιζε.



Ο Wayne Rooney έβαλε μπροστά  από το σημείο του πέναλτι στο τέταρτο λεπτό και η αίσθηση στις κερκίδες ήταν ότι θα ερχόταν εύκολα η νίκη, κάτι φαινόταν να αντικατοπτρίζεται και στον αγωνιστικό χώρο. Δύο λεπτά αργότερα ο Ragnar Sigurdsson ισοφάρισε για την Ισλανδία και στη συνέχεια, στο 18' ο Kolbeinn Sigthorsson έβαλε μπροστά τους "ψαράδες" μετά από ακόμα μια γκέλα του Joe Hart.



Καθώς τα "τρία λιοντάρια" κυνηγούσαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, οι επιδόσεις τους έγιναν ακόμη χειρότερες. Ακόμα και τα βασικά δεν μπορούσαν να κάνουν, δηλαδή μια πάσα στα δέκα μέτρα και έμοιαζε περισσότερο σαν μια ομάδα της Premier League που ηττήθηκε φυσιολογικά σε έναν αγώνα του Σαββατοκύριακους.
Ο Wayne Rooney ήταν επακρώς κακός όπως και τα άλλα αστέρια της Premier League, παραιτημένοι ευθυνών έναντι σε μια Εθνική που λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Λυπάμαι Roy, δεν θα λείψεις σε κανένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: