Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ιταλία: Λίγοι αστέρες στη διάθεση της όμως έχει ακόμα σύμμαχο τη πονηριά της


Δημήτρης Βαρσάνης

Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές γύρω από την Ιταλία, τη φιναλίστ του Euro 2012, αλλά θα ήταν κάτι το υπερβολικά αισιόδοξο να αναμένουμε από μια "φτωχή" ομάδα από πραγματικό αστέρια να ξαναφτάσει σε αυτό το επίτευγμα. Μια πορεία έως τα ημιτελικά θα είναι αποδεκτό, ιδιαίτερα μετά την ντροπιαστική της έξοδο από τη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Πώς προκρίθηκε: πρώτη στον όγδοο όμιλο

Η Ιταλία τερμάτισε αήττητη και κέρδισε τον όμιλο της απέχοντας τέσσερις πόντους από την Κροατία, αν και η παρουσία της ήταν σταθερή και όχι ιδιαίτερα θεαματική. Μόνο δύο φορές, στη Νορβηγία και στο Αζερμπαϊτζάν, επικράτησε στους αγώνες της με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά και οι κλειστές εντός έδρας νίκες επί της Μάλτας και των Αζέρων δεν ήταν πειστικές.

Μέχρι που θα φτάσει

Λείπει η αισιοδοξία από τους Ιταλούς, αλλά ίσως να ελπίζουν περισσότερο αν τερματίσουν δεύτεροι στο πέμπτο όμιλο, το οποίο θα μπορούσε να τους φέρει τη Πορτογαλία στους "16, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα πιο εύκολο αντίπαλο στα προημιτελικά εφόσον προχωρήσει. Όπως και να έχει, παρότι είναι ένα ύπουλο σύνολο φαντάζει πολύ δύσκολο να λάβει μέρος στο τελικό της διοργάνωσης.



Παίκτης - κλειδί: Giorgio Chiellini

Οι επιτυχίες της Ιταλίας υποστηρίζονται συνήθως από τα σέντερ μπακ και ο 31χρονος Chiellini είναι στα καλύτερα του. Ακόμη πολύ εύκολα μπορεί να σκοράρει από στημένες φάσεις και να οργανώσει από πίσω επιθέσεις για την ομάδα.



Προπονητής: Antonio Conte

Ο Conte, ο οποίος είχε μια λαμπρή καριέρα ως παίκτης με την Juventus και συμμετείχε σε 20 αγώνες με τη Squadra Azzurra, θα αποχωρήσει μετά από αυτό το τουρνουά ώστε να μεταβεί στο Δυτικό Λονδίνο και τη Chelsea. Πήρε τη δουλειά της Εθνικής ομάδας το 2014 ύστερα από τρια χρόνια στο εδώλιο της Juventus που την έφερε τρία πρωταθλήματα στη Serie A.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3)

Τερματοφύλακας: Gianluigi Buffon, άμυνα: Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Κέντρο: Alessandro Florenzi, Daniele De Rossi, Thiago Motta, Emanuele Giaccherini, επίθεση: Antonio Candreva, Lorenzo Insigne, Graziano Pelle.

Πρόγραμμα
Δευτέρα 13 Ιουνίου: Βέλγιο - Ιταλία 22:00
Παρασκευή 17 Ιουνίου: Ιταλία - Σουηδία 16:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου: Ιταλία - Ιρλανδία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: