Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τουρκία: Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο


Δημήτρης Βαρσάνης

Οι ημιφιναλίστ του 2008 επιστρέψαν στη διοργάνωση αφόυ έλειπαν την τελευταία φορά, αλλά οι προσδοκίες δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές για μια μακριά πορεία. Αν καταφέρει όμως να περάσει τον όμιλο, η Τουρκία διαθέτει το ταλέντο να ενοχλήσει τον οποιονδήποτε στη μέρα της.

Πώς προκρίθηκε: Καλύτερη τρίτη

Η Τουρκία προκρίθηκε απευθείας με δραματικό τρόπο ως η καλύτερη τρίτη των ομίλων, χάρη σε ένα εκπληκτικό φάουλ του Selcuk Inan κατά της Ισλανδίας στις τελευταίες στιγμές του αγώνα προκαλώντας πανδαιμόνιο. Πριν από αυτό, είχε μια μικτή πορεία με μια νίκη με 3-0 επί της Ολλανδίας να αντισταθμίζεται από μια παρόμοια ήττα από την Ισλανδία.

Μέχρι που θα φτάσει

Παίκτες όπως ο Inan, ο Arda Turan και ο Hakan Calhanoglu θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το στυλ τους ενάντια στον οποιονδήποτε, αλλά η Τουρκία στην καλύτερη περίπτωση να περάσει σαν τρίτη όπως και στη προκριματική φάση. Από εκεί, οι οπτικές για την πρόοδο της πέρα από τη φάση των "16" δεν είναι πολλά υποσχόμενες.




Παίκτης - κλειδί: Arda Turan

Η αποχή των πέντε μηνών του μεσοεπιθετικού μετά την ένταξή του στη Barcelona σημαίνει ότι είναι πιο φρέσκος από πολλά από τα καταπονημένα αστέρια στη Γαλλία; στη Τουρκία σίγουρα θα το ελπίζουν, γιατί ο Turan έχει ως στόχο να τα πάει ακόμα καλύτερα από το Euro του 2008, όπου σκόραρε δύο τέρματα.




Προπονητής: Fatih Terim

"Μόλις" στη τρίτη του περίοδο ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας, η δεύτερη εκ των οποίων έφερε τις καταπληκτικές της επιδόσεις πριν από οκτώ χρόνια, Ο Terim ήταν πίσω στη θέση του από τον Αύγουστο του 2013. "Ο Αυτοκράτορας" μπορεί να είναι μια διχασμένη φιγούρα, αλλά η εμπειρία του ενδεχομένως να είναι ζωτικής σημασίας στη Γαλλία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Volkan Babacan, άμυνα: Sener Ozbayrakli, Hakan Balta, Serdar Aziz, Caner Erkin, Κέντρο: Selcuk Inan, Ozan Tufan, Hakan Calhanoglu, Oguzhan Ozyakup, Arda Turan, επίθεση: Burak Yilmaz.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Ιουνίου: Τουρκία - Κροατία 16:00
Παρασκευή 17 Ιουνίου: Ισπανία - Τουρκία 22:00
Τρίτη 21 Ιουνίου: Τσεχία - Τουρκία 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: