Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Οι πόλεις του Euro 2016: Η κοσμοπολίτικη Μασσαλία

Δημήτρης Βαρσάνης

Πόλη

Η Μασσαλία είναι η παλαιότερη πόλη της Γαλλίας που έχει ανακαλυφθεί πριν από 2.600 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ξεπερασμένη, καθώς το 2013 αναγνωρίστηκε ως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Μην αφήνετε μια κακή φήμη να σας ξεγελάσει, η Μασσαλία είναι μια από τις πιο μοναδικές και ενδιαφέρουσες πόλεις για να επισκεφθείτε στη Γαλλία, αν όχι στην Ευρώπη.



Πολιτισμός

Ένας αξιοζήλευτος ήλιος, η θάλασσα και η άμμος είναι όλες οι προσφορές μιας σφύζουσας πόλης.



Άνθρωποι

Γενικά ζεστοί και φιλόξενοι. Η Μασσαλία είναι επίσης μια από τις πολυ-πολιτισμικές περιοχές σε ολόκληρη τη Γαλλία. Η Μασσαλία καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά πολιτισμούς από όλο τον κόσμο με σημαντικές χώρες από την Αφρική, τη Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή και τις Ισπανικές κοινότητες.

Ξεχωριστοί απόφοιτοι κολλεγίου

Εκτός από τα είδωλα του Zinedine Zidane και του Eric Cantona, η Μασσαλία μπορεί επίσης να διεκδικήσει μια μεγάλη επιλογή προσωπικοτήτων που είναι ηγέτες στον χώρο τους. Ξεχωριστοί απόφοιτοι κολλεγίου περιλαμβάνουν το διάσημο ποιητή Edmond Rostand και το Γάλλο ηθοποιό Louis Jourdan. to τενίστα Sébastien Grosjean και τον Mathieu Flamini.

Στατιστικό - κλειδί

Η Μασσαλία είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι, με πληθυσμό 852.516 (2012).



Ποδόσφαιρο

Μόνο η Saint-Étienne (10) μπορεί να καυχηθεί ότι έχει περισσότερα πρωταθλήματα από τη Marseille(9),το τελευταίο το οποίο το κατέκτησε τη σεζόν 2009/2010. Η Olympique Marseille παίζει ποδόσφαιρο στο δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Γαλλία,το κολοσσιαίο Stade Velodrome το οποίο κατέχει 67, 394 θέσεις και εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 1937.
Αφθονία διάσημων ποδοσφαιριστών απεικονίστηκε στα γήπεδα της Marseille, συμπεριλαμβανομένων των Eric Cantona, Franck Leboeuf, Samir Nasri και ίσως του μεγαλύτερου Γάλλου ποδοσφαιριστής όλων των εποχών Zinedine Zidane.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Stade Velodrome
Σάββατο 11 Ιουνίου: Αγγλία - Ρωσία 22:00
Τετάρτη 15 Ιουνίου: Γαλλία - Αλβανία 22:00
Σάββατο 18 Ιουνίου: Ισλανδία - Ουγγαρία 19:00
Τρίτη 21 Ιουνίου: Ουκρανία - Πολωνία 19:00
Πέμπτη 30 Ιουνίου: νικητής 37 - νικητής 39 (προημιτελικά) 19:00
Πέμπτη 7 Ιουλίου: Νικητής 47 - νικητής 48 (ημιτελικά) 22:00


Δεν υπάρχουν σχόλια: