Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Οι πόλεις του Euro 2016: Η σαγηνευτική Νίκαια



Δημήτρης Βαρσάνης


Πόλη

Η Νίκαια είναι ένα κόσμημα στο στέμμα της γαλλικής Ριβιέρας.
Με την έντονη νυχτερινή ζωή της, την ηλιόλουστη παραθαλάσσια τοποθεσία της και το τέλειο μείγμα παλαιών και νέων, η Νίκαια είναι το πιο λαμπερό μέρος για να παρακολουθήσει κάποιος το Euro στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι.




Πολιτισμός

Ο ήλιος αγκάλιασε τη πόλη, όπου συχνάζουν οι δισεκατομμυριούχοι και οι κοσμικοί μέσα στο καλοκαίρι, είναι το απόλυτο μέρος για να περιποιηθείς τον εαυτό σου στο μεσογειακό τρόπο ζωής που η Νότια Γαλλία μπορεί να προσφέρει.
Είτε θέλετε να αγκαλιάσετε τη διασκέδαση στην προκυμαία είτε να περιπλανηθείτε μέσα από τα όμορφα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, θα περάσετε μια ολόκληρη μέρα αισθανόμενος ότι πήγατε πίσω στο χρόνο.



Άνθρωποι

Όπως και η ίδια η πόλη, οι άνθρωποι είναι χαλαροί και γεμάτο γοητεία. Ίσως το πιο σημαντικό, είναι επίσης πολύ ζεστοί με τους τουρίστες.
Όντας η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στη Γαλλία, οι κάτοικοι της Νίκαιας χρωματίζουν με ώχρα τους δρόμους για να γεμίζουν με παραθεριστές κάθε καλοκαίρι, έτσι ώστε το Euro 2016 να μην μοιάζει αφόρητο.

Ξεχωριστοί απόφοιτοι κολλεγίου

Hugo Lloris, Morgan Amalfitano, Jules Bianchi, Gilles Simon (τενίστας), Albert Calmette (ιατρός)

Στατιστικό - κλειδί

Ένας στους 100 ανθρώπους που επισκέπτονται την Ευρώπη για διακοπές, θα περάσουν τουλάχιστον μια νύχτα στη Νίκαια. Η πόλη βλέπει πέντε εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.



Ποδόσφαιρο

Το Stade de Nice θα φιλοξενήσει τέσσερα παιχνίδια κατά τη διάρκεια του Euro και είναι ένα όμορφο μέρος για να παίξεις ποδόσφαιρο. Άνοιξε επίσημα το 2013 και το γήπεδο έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεις.
Το γήπεδο που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του ονομάστηκε Allianz Riviera και συνήθως φιλοξενεί αγώνες της Nice στη Ligue 1 που τερμάτισε τέταρτη στο εγχώριο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Οι "αετοί" όπως είναι το παρατσούκλι τους, μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο Γαλλικό ποδόσφαιρο, αλλά το νέο τους γήπεδο καταδεικνύει τις φιλοδοξίες τους να κατευθυνθεί μπροστά.
Ο πρώην παίκτης της Newcastle Hatem Ben Arfa είναι ίσως ο πιο γνωστός παίκτη στο σύλλογο αυτή τη στιγμή, αλλά ποδοσφαιριστές όπως οι Hugo Lloris, Loic Remy και Patrice Evra έχουν περάσει όλοι από τη Ριβιέρα.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Stade De Nice

Κυριακή 12 Ιουνίου: Πολωνία - Βόρειος Ιρλανδία 19:00
Παρασκευή 17 Ιουνίου: Ισπανία - Τουρκία 22:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου: Σουηδία - Βέλγιο 22:00
Δευτέρα 27 Ιουνίου: δεύτερος Β' ομίλου - δεύτερος Ζ' ομίλου 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: