Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αυστρία: Το ενδιαφέρον αουτσάιντερ


Δημήτρης Βαρσάνης

Ποτέ δεν έχει προκριθεί απ 'ευθείας σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νωρίτερα, αν και συμμετείχε στο Euro 2008 ως συν-οικοδεσπότισσα και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Διαθέτοντας την καλύτερη γενιά των τελευταίων ετών, η Αυστρία έχει τις δυνατότητες να φτάσει έως τα προημιτελικά

Πώς προκρίιθηκε: Πρώτη στο τέταρτο όμιλο

Η Αυστρία ήταν εξαιρετική στα προκριματικά και έχασε μόνο δύο βαθμούς στο πρώτο όμιλο και τερμάτισε οκτώ βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Ρωσία. Τα "αγόρια" κατέγραψαν αξέχαστες νίκες στη Μόσχα και στη Στοκχόλμη και έπαιξε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι που θα φτάσει

Αν και είναι απίθανο να κατακτήσει το τρόπαιο, η Αυστρία είναι ένα ενδιαφέρον αουτσάιντερ για να προκαλέσει μερικές εκπλήξεις. Αν τερματίσει πίσω από τη Πορτογαλία, ενδεχομένως να της δοθεί ένα πιο ευνοϊκό μέλλον στους "16" απέναντι στο δεύτερο του δεύτερου ομίλου και μια θέση στα προημιτελικά δεν πρέπει να είναι μια ουτοπία.




Παίκτης - κλειδί: David Alaba

Ο αμυντικός της Bayern Munich ξεκινά στη μεσαία γραμμή, αλλά εμφανίζεται σε όλο το γήπεδο, κρατώντας την μπάλα κινούμενος επιδέξια για ένα ζωντανό και ελκυστικό σύνολο. Ένας πολύ μοντέρνος ποδοσφαιριστής, ο Alaba είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης για την Αυστρία εδώ και και πολλά χρόνια, και η ποιότητα του μπορεί να βοηθήσει ώστε να περάσουν τον όμιλο.



Προπονητής: Marcel Koller

Ο Ελβετός ανέλαβε το 2011 μετά από το πέρασμα του στη Γερμανία για λογαριασμό της Cologne και της Bochum έχει αντιστρέψει τις τύχες της Αυστρίας ύστερα από μια ενθαρρυντική πορεία στα προηγούμενα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου προετοιμάζοντας το έδαφος για μεταγενέστερες επιτυχίες. Ως παίκτης o Koller συμπλήρωσε 56 συμμετοχές με την Εθνική Ελβετίας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3)
Τερματοφύλακας: Robert Almer, άμυνα: Florian Klein, Sebastian Prodl, Aleksandar Dragovic, Christian Fuchs, κέντρο: David Alaba, Julian Baumgartlinger, Martin Harnik, Zlatko Junuzovic, Marko Arnautovic, επίθεση: Marc Janko.

Πρόγραμμα
Τρίτη 14 Ιουνίου: Αυστρία - Ουγγαρία 19:00
Σάββατο 18 Ιουνίου: Πορτογαλία - Αυστρία 22:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου: Ισλανδία - Αυστρία 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: