Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στην περιοχή Λαζαρέτα της Ζακύνθου


Στο οικόπεδο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της ΔΕΗ, λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου στην περιοχή Λαζαρέτα, αναμένεται να κατασκευαστει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ζακύνθου,
Για τη δημιουργία του Μουσείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε το ζήτημα της παραχώρησης του παλιού εργοστασίου ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ για την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ζακύνθου, όπου αναμένεται να εκτεθούν, μεταξύ άλλων, και τα ευρήματα του ισπανικού ναυαγίου.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε ότι, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα γίνει αυτοψία του χώρου από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: