Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Σουηδία: Αντιμέτωπη με ένα πολύ δύσκολο έργο


Δημήτρης Βαρσάνης

Η Σουηδία σπάνια απουσιάζει από ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει αποκλειστεί στη φάση των ομίλων στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις της. Η παρουσία του Zlatan Ibrahimovic κάνει το οτιδήποτε να είναι δυνατό, αλλά η πρόκριση στην φάση των νοκ-άουτ θα είναι έκπληξη για τους περισσότερους.


Πώς προκρίθηκε: Μέσω πλέι-οφ

Αφού τερμάτισε τρίτη πίσω από την Αυστρία και τη Ρωσία στον έβδομο όμιλο, κληρώθηκε στα πλέι - οφ στη Σουηδία το πανίσχυρο σκανδιναβικό ντέρμπι κατά της Δανίας. Στην έδρα της κέρδισε με 2-1 πριν ο Ibrahimovic σκοράρει εις διπλούν στην Κοπεγχάγη (2-2) εξασφαλίζοντας τη πρόκριση σε βάρος των γειτονικών αντιπάλων τους.

Μέχρι που θα φτάσει

Η Σουηδία θα προτιμούσε να αποφύγει τόσο την Ιταλία όσο και το Βέλγιο, αλλά θα πρέπει να τερματίσει μπροστά από την Ιρλανδία για να της δοθεί μια ευκαιρία να προχωρήσει στο γύρο των "16". Σε περίπτωση που περάσει ως τρίτη, πιθανώς να τελειώσει εκεί η πορεία της μιας και θα βρεθεί απέναντι της είτε η διοργανώτρια Γαλλία είτε η τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία.



Παίκτης - κλειδί: Zlatan Ibrahimovic

Πριν το διαβάσετε στοιχηματιίζω ότι πολλοι θα γνωρίζατε ήδη ποιος είναι. Ο Ibrahimovic τώρα είναι στα 34 του, αλλά σκόραρε τα 11 από τα 19 τέρματα της Σουηδίας στα προκριματικά, μεταξύ των οποίων τα τρία στον αγώνα πλέι - οφ επί της Δανίας. Προέρχεται επίσης από ένα πολύ καλό φινάλε στη PSG και έχει την ποιότητα ενός αστέρα για να ανυψώσει ένα επιδέξιο σύνολο.



Προπονητής: Erik Hamrén

Η ποδοσφαιρική του καριέρα δεν μας λέει πολλά, αλλά ήταν ένας επιτυχημένος προπονητής στην εγχώρια αγορά πριν λάβει τη δουλειά της Σουηδίας το 2009, αρχικά σε βάση μερικής απασχόλησης μιας και προπονούσε ταυτόχρονα τη Νορβηγική Rosenborg. Ο 58χρονος τεχνικός οδήγησε τους Σκανδιναβούς σε ένα μεγάλο τουρνουά για δεύτερη φορά.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2)

Τερματοφύλακας: Andreas Isaksson, άμυνα: Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Erik Johansson, Martin Olsson, κέντρο: Sebastian Larsson, Kim Kallstrom, Oscar Lewicki, Emil Forsberg, επίθεση: Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Ιουνίου: Ιρλανδία - Σουηδία 19:00
Παρασκευή 17 Ιουνίου: Ιταλία - Σουηδία 16:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου: Σουηδία - Βέλγιο 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: