Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Ο Will Grigg και οι άλλοι δέκα που δεν έχουν κλωτσήσει ακόμα μπάλα στο Euro 2016



Δημήτρης Βαρσάνης

Για πολλούς παίκτες το Euro 2016 είναι μια μεγάλη προοπτική στο απόγειο της καριέρας τους και μια ευκαιρία για να βοηθήσουν το Έθνος τους να κατακτήσει ένα τρόπαιο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών δεν παίρνουν ποτέ την ευκαιρία να πάνε μακριά με άλλους 22 στην αναζήτηση της δόξας. Άλλοι όμως είναι απογοητευμένοι με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Η έξαρση τους που επιλέχθηκαν σε ένα τουρνουά εξασθενίζει σύντομα με τη συνειδητοποίηση ότι είναι ακριβώς εκεί για να συμπληρώσουν τους αριθμούς του ρόστερ λόγω τραυματισμών.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι και κάποιος πρέπει να ζεσταίνει τον πάγκο και να εμψυχώνει την ομάδα. Ο Will Grigg έχει "ανάψει" τα στάδια των ομίλων του Euro 2016, όχι από τις ενέργειές του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με την απλή παρουσία του στο φύλλο ομάδας. Το όνομά του είναι μια έκκληση προς τους υποστηρικτές της Βόρειας Ιρλανδίας, ένα από τα πιο πιασάρικα συνθήματα που μας έρχονται στη μνήμη μας.
Ο Michael O'Neill έχει χρησιμοποιήσει τον οποιοδήποτε άλλο επιθετικό που πήρε στην αποστολή του μέχρι σήμερα: συγκεκριμένα οι Kyle Lafferty, Conor Washington, Josh Magennis και Jamie Ward έχουν παίξει όλοι τους, ενώ ο Grigg τρέχει πάνω-κάτω στη προθέρμασνη με το δικό του όνομα να ηχείται συνεχώς στα αυτιά του.
Έτσι, εκτός από τον επιθετικό της Wigan ποιος άλλος έχει περιοριστεί σε ένα πλαίσιο παρακολούθησης κατά τη διάρκεια του Euro 2016; πάμε να τους δούμε!



Lukas Podolski (Γερμανία)
Θέση: Επιθετικός
Συμμετοχές: 126

Ο Joachim Low δεν πήρε μαζί του στη Γαλλία έναν αξιόπιστο επιθετικό και παραδόξως ο Podolski εξακολουθεί να έχει τις ελάχιστες πιθανότητες του να παίξει στον αγωνιστικό χώρο. Ο 31χρονος επιθετικός από όσο φαίνεται βρίσκεται στην ομάδα μόνο για τα καθήκοντα των μέσων ενημέρωσης.



Morgan Schneiderlin (Γαλλία)
Θέση: Κεντρικός μέσος
Συμμετοχές: 15

Κλήθηκε ως μια καθυστερημένη αντικατάσταση του τραυματία Lassana Diarra, με τον μέσο της Manchester United να βρίσκεται πίσω από τον Moussa Sissoko στις σκέψεις του Didier Deschamps.



Hector Bellerin (Ισπανία)
Θέση: Δεξί μπακ
Συμμετοχές: 3

Ο 21χρονος δεξιός οπισθοφύλακας πραγματοποίησε μια σεζόν στην οποία ξεχώρισε με την Arsenal, αλλά δεν μπορεί να εκτοπίσει τον σταθερό Juanfran από το σύνολο του Vicente Del Bosque.



Ross Barkley (Αγγλία)
Θέση: Κεντρικός μέσος
Συμμετοχές: 22

Πριν από έξι μήνες ο Barkley φαινόταν ένα σίγουρο στοίχημα για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα του Roy Hodgson, αλλά η πτώση του στο δεύτερο μισό της σεζόν και ταυτόχρονα οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Dele Alli τον έχουν περιορίσει σε ένα πλαίσιο παρακολούθησης.



John Stones (Αγγλία)
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Συμμετοχές: 10

Όντας ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός με τη μπάλα στα πόδια που είχε η Αγγλία εδώ και χρόνια, είναι πίσω από τον Gary Cahill και τον Chris Smalling ως η μόνη γνήσια κάλυψη στα σέντερ μπακ.



Samuel Umtiti (Γαλλία)
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Συμμετοχές: -

Ο αμυντικός της Lyon αναζητείται από αρκετά μεγάλά Ευρωπαϊκά κλαμπ και κλήθηκε μετά από το τραυματισμό του Jeremy Mathieu όμως βλέπει τους Laurent Koscielny και Adil Rami να αγωνίζονται σαν βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο σε αυτό το τουρνουά.


Lucas Vazquez (Ισπανία)
Θέση: Εξτρέμ
Συμμετοχές: 1

Είναι ένα πραγματικό επίτευγμα για τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Real Madrid που συμπεριλήφθηκε σε ένα απαιτητικά ανταγωνιστικό ρόστερ, αλλά το σύστημα της Ισπανίας είναι καλά εφοδιασμένο με τεχνικούς μέσους.



Jose Fonte (Πορτογαλία)
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Συμμετοχές: 12

Ο αρχηγός της Southampton ξοδεύει το χρόνο δίπλα στο συμπαίκτη του και στον Αγγλικό σύλλογο Cedric Soares, με τον Fernando Santos να προτιμά την εμπειρία των Ricardo Carvalho και Pepe.



Michy Batshuayi (Βέλγιο)
Θέση: Επιθετικός
Συμμετοχές: 5

Ο προπονητής του Βελγίου Marc Wilmots διαθέτει αρκετές λύσεις να επιλέξει για μπροστά, με τους Divock Origi και Christian Benteke  να έχουν παίξει λίγα λεπτά από το πάγκο και το ταλέντο της Marseille έρχεται ως τρίτη επιλογή, το οποίο είναι άσχημο μιας και θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει μια πολύ καλή μεταγραφή αν του δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια - δύο καλές εμφανίσεις.



Pedro (Ισπανία)
Θέση: Εξτρέμ
Συμμετοχές: 56

Κατά τη διάρκεια των ημερών του στη Barcelona ο Pedro συνήθιζε να ήταν στο πάγκο των Furias Rojas, πόσο μάλλον τώρα που προέρχεται από μια κακή χρονιά στη Chelsea και μπορεί να θεωρεί αρκετά τυχερό τον εαυτό που συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή της Ισπαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: