Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Championship: Γιατί η καρέκλα του Monk ήδη τρίζει στη Leeds United


Δημήτρης Βαρσάνης

Ο Massimo Cellino είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους και απρόβλεπτους ιδιοκτήτες στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο ιδιοκτήτης της Leeds United έχει προσλάβει έξι προπονητές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 27 μηνών από την αγορά του συλλόγου τον Απρίλιο του 2014.
Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη μιας και στη Cagliari "σημάδεψε" με τη "σκανδάλη" 36 προπονητές σε μια θητεία 22 ετών. Το τελευταίο "θύμα" του, ο Steve Evans απολύθηκε αφού οδήγησε το σύλλογο στη παραμονή ύστερα από μια επισφαλή σεζόν στη Championship, επικαλούμενος μια αλλαγή στην κατεύθυνση του συλλόγου ως ο κύριος λόγος για την απόλυση του πρώην προπονητή της Rotherham.
Ο πρώην τεχνικός της Swansea Garry Monk είναι είναι ο νέος "εκλεκτός" του Elland Road, κάτι το οποίο θεωρείται μια αναπάντεχη αναβάθμιση μετά τις αρνήσεις του τεχνικού της MK Dons Karl Robinson και της Bristol Rovers Darrell Clarke. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε πώς τα πήγαν οι έξι προηγούμενοι προπονητές στη σύντομη θητεία τους στο πάγκο της Leeds.



Brian McDermott
Ανέλαβε: 12 Απριλίου 2013
Έφυγε: 30 Ιουνίου 2014
Μέρες στο πάγκο: 444
Επιτεύγματα: Οδήγησε το σύλλογο στη 15η θέση και διατήρησε την αξιοπρέπει καθ' όλη τη δύσκολη περίοδο.
Ποσοστό νικών: 37%
Ετυμηγορία: Το πρώην αφεντικό της Reading ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος στο σύλλογο κατά τη διάρκεια της θητείας του, αλλά βρισκόταν μεταξύ "τσεκουριού" και "δρεπανιού", αφού συνεχώς υπονομευόταν από εκείνους που ήταν από πάνω του. Ο McDermott απεγνωσμένα προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία και την ατμόσφαιρα στο κλαμπ, αλλά τα στατιστικά του στα αποτελέσματα ήταν η απόλυτη πτώση του.
Βαθμολογία: 5/10



Dave Hockaday

Ανέλαβε: 1 Ιουλίου 2014
Έφυγε: 28 Αυγούστου 2014
Μέρες στο πάγκο: 59
Επιτεύγματα: Νίκησε τη Middlesbrough με 1-0 στην έδρα της στη Championship και πέρασε επί της Accrington στο πρώτο γύρο του Capital One Cup επικρατώντας με 2-1 μακριά από την έδρα της.
Ποσοστό νικών: 33,33%
Ετυμηγορία: «Ο Hock» ανέλαβε για μόλις έξι παιχνίδια και με όλο το σεβασμό, δεν έπρεπε ποτέ να πάρει αυτή τη θέση. Ήταν μια πρόσληψη σοκ μιας και η προηγούμενη δουλειά του στην Conference και τη Forest Green Rovers. Οι οπαδοί τον καλωσόρισαν θερμά όμως γνώριζαν ότι ποτέ δεν θα εκμεταλλευόταν αυτή την ευκαιρία.
Βαθμολογία: 3/10



Neil Redfearn (πρώτη θητεία)

Ανέλαβε: 28 Αυγούστου 2014
Έφυγε: 23 Σεπτεμβρίου 2014
Μέρες στο πάγκο: 27
Επιτεύγματα: Μόλις ένα μήνα πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο, όμως κατάφερε να πάρει τρεις νίκες από τα τέσσερα παιχνίδια που διαχειρίστηκε.
Ποσοστό νικών: 75%
Ετυμηγορία: Ο Cellino όρισε τον Redfearn ως προσωρινή λύση σε μια μεταβατική περίοδο, αλλά εντυπωσιάκα κέρδισε τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του στο πάγκο. Σε πολλούς οπαδούςς άρεσε η ιδέα του «Redders» στο τιμόνι, αλλά ο Cellino είχε άλλες ιδέες και στράφηκε στον Darko Milanič.
Βαθμολογία: 6/10



Darko Milanic

Ανέλαβε: 23 Σεπτεμβρίου 2014
Έφυγε: 25 Οκτωβρίου 2014
Μέρες στο πάγκο: 32
Επιτεύγματα: κανένα
Ποσοστό νικών: 0%
Ετυμηγορία: Το τότε αφεντικό της Sturm Graz είχε μπει στον πειρασμό από τον Cellino να αναλάβει τα ηνία στο Elland Road, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν αγώνα. Ποτέ δεν επρόκειτο να διαρκέσει πολύ καιρό αυτή η συνεργασία. Μετά την απόλυσή του, ο Cellino παραδέχθηκε: «Έκανα ένα λάθος με αυτόν τον τύπο. Είναι αρνητικός, έχει μια ηττοπαθής νοοτροπία"
Βαθμολογία: 1/10



Neil Redfearn (δεύτερη θητεία)

Ανέλαβε: 1 Νοεμβρίου 2014
Έφυγε: 30 Ιουνίου 2015
Μέρες στο πάγκο: 242
Επιτεύγματα: Χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς από την ακαδημία στη πρώτη ομάδα και οδήγησε τη Leeds μακριά από το πρόβλημα του υποβιβασμού τη περασμένη σεζόν.
Ποσοστό νικών: 33,34%
Ετυμηγορία: Ο Redfearn ήταν ένας αγαπητός επαναδιορισμός στους οπαδούς, αλλά τα θετικά αποτελέσματα σύντομα βυθίστηκαν και ο Cellino έχασε την πίστη του στο 50χρονο τεχνικό. Το γράψιμο ήταν στον τοίχο, όταν ο Cellino περίγραψε τον Redfearn ως "αδύναμο" και "ένα μωρό." Πολλοί οπαδοί τον πιστώνουν για την καθοδήγηση του συλλόγου μακριά από τον υποβιβασμό και τη σταθεροποίηση ένα βραχώδους πλοίου, διατηρώντας παράλληλα την αξιοπρέπειά του.
Βαθμολογία: 7/10



Uwe Rosler

Ανέλαβε: 1 Ιουλίου 2015
Έφυγε: 18 Οκτωβρίου 2015
Μέρες στο πάγκο: 110
Επιτεύγματα: Άφησε το κλαμπ στη 18η θέση στη Championship.
Ποσοστό νικών: 16,67%
Ετυμηγορία: Ο Rösler θεωρήθηκε ευρέως ως μια θετική πρόσληψη από τον σύλλογο, αλλά μετά από μόλις δύο νίκες σε 11 παιχνίδια ο "πέλεκυς" σύντομα έπεσε στο πρώην αφεντικό της Wigan.
Βαθμολογία: 4/10



Steve Evans

Ανέλαβε: 19 Οκτωβρίου 2015
Έφυγε: 31 Μαίου 2016
Μέρες στο πάγκο: 225
Επιτεύγματα: Οδήγησε επιτυχώς την ομάδα στη σωτηρία τερματίζοντας στη 13η θέση της Championship.
Ποσοστό νικών: 37,8%
Ετυμηγορία: Κανείς δεν έδωσε πραγματικές πιθανότητες επιτυχίας στον Steve Evans στο Elland Road, αλλά σύντομα κέρδισε τους οπαδούς και γύρισε τα αποτελέσματα του συλλόγου ύστερα από μια κακή πορεία κάτω από τη διαχείριση του Rösler. Το πρώην αφεντικό της Rotherham ήταν επιφορτισμένος με την αποφυγή του υποβιβασμού και το πέτυχε. Ο Evans απολύθηκε μετά από μια πολύ δημόσια έρευνα για την αντικατάστασή του, αν και έφυγε με το κεφάλι ψηλά και μια σειρά από ομάδες ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες του.
Βαθμολογία: 6/10

Όχι και τόσο ευοίωνο το μέλλον του στα "παγώνια" του κατά τ'άλλα φέρελπι Monk, δεν νομίζετε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: