Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Copa America Centenario: Τα σημαντικότερα στοιχεία των τεσσάρων προημιτελικών


Δημήτρης Βαρσάνης 


Τα προημιτελικά του Copa America Centenario ξεκινούν τα ξημερώματα της Παρασκευής Αυτός ο γύρος περιλαμβάνει ένα ζευγάρι επαναληπτικών αγώνων από φιλικά πριν την έναρξη του τουρνουά (ΗΠΑ - Εκουαδόρ και Μεξικό - Χιλή), συν δύο επιθετικούς που είναι στα πρόθυρα να γράψουν ιστορία.



ΗΠΑ - Ισημερινός (Παρακευή 04:30)

Ο Ισημερινός οδηγεί τη σειρά των μεταξύ τους παιχνιδιών (πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες), αλλά έχει κερδίσει μόνο σε μια από τις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις τους. Η μοναδική άλλη συνάντηση τους ήρθε το 1993, όταν το Εκουαδόρ που ήταν οικοδεσπότες του τουρνουά κέρδισε με 2-0. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τελευταία φορά στις 25 Μαΐου στο Frisco, στο Τέξας. Ο Darlington Nagbe έβαλε το νικητήριο τέρμα στο 90ο λεπτό στο μόνο άγγιγμα του στην περιοχή του πέναλτι.
Οι ΗΠΑ έχουν μείζον θέμα στη συσσώρευση καρτών, με επτά παίκτες να βρίσκονται στο όριο να χάσουν έναν πιθανό ημιτελικό αν δεχτούν τη κίτρινη κάρτα. Ο κατάλογος των πιθανών αναστολών περιλαμβάνει τον John Brooks, ο οποίος ηγείται του τουρνουά με 24 διωξίματα.



Περού - Κολομβία (Σάββατο 03:00)

Αυτή είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές αντιπαλότητες στην CONMEBOL, με τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει 59 τέρματα στις 52 προηγούμενες συναντήσεις τους. Η Κολομβία έχει το μικρό προβάδισμα με τις 17 νίκες έναντι τις 15 του Περού, αλλά οι "Blanquirroja" κρατούν στην άκρη τη πρόσφατη εμπειρία τους στο Copa America.
Μια νίκη θα στείλει το Περού για τρίτη συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του Copa America, ενώ η Κολομβία αναζητεί τη πρώτη της εμφάνιση στα ημιτελικά από το 2004. Το Περού νίκησε την Κολομβία με 2-0 στην παράταση στον προημιτελικό του 2011 και κατέκτησε το κύπελλο νικώντας τους "Cafeteros" στο τελικό.
Ο James Rodriguez θα είναι ο άνθρωπος κλειδί για την Κολομβία, η οποία μετρά δύο νίκες σε αυτό το τουρνουά όταν ο ίδιος σκόραρε. Ο άσσος της Real Madrid δεν έβαλε γκολ στην ήττα από τη Κόστα Ρίκα.



Αργεντινή - Βενεζουέλα (Κυριακή 02:00)

Η Αργεντινή πέρασε ξεκούραστα από τον τέταρτο όμιλο, πετυχαίνοντας τα περισσότερα τέρματα(10) και δεχόμενη επίσης τα λιγότερα (ένα) από κάθε ομάδα στη φάση των ομίλων. Ήταν επίσης η μόνη ομάδα που κέρδισε και τα τρία παιχνίδια των ομίλων
Ο Lionel Messi είναι στα πρόθυρα της ιστορίας, απέχει ένα γκολ να ισοφαρίσει τον Gabriel Batistuta (54) για τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Ο Sergio Aguero επίσης μπορεί να γράψει ιστορία και ο ίδιος καθώς απέχει και αυτός ένα γκολ από το να φτάσει τον Hernan Crespo στην τρίτη θέση (35).


Μεξικό - Χιλή (Κυριακή 05:00)

Αν και πέτυχε μόλις έξι γκολ, η επίθεση του Μεξικού ήταν δυνατή στη φάση των ομίλων, δημιουργώντας 48 ευκαιρίες, 12 παραπάνω από κάθε άλλη ομάδα. Ο Hector Herrera οδηγεί το τουρνουά με 11 δημιουργημένες ευκαιρίες.
Η κύρια έμφαση θα δοθεί στον Javier Hernandez, ο οποίος απέχει ένα γκολ από το να ισοφαρίσει τον Jared Borgetti με τα περισσότερα γκολ (46) στην ιστορία του Μεξικού. Ο Hernandez ήταν ο πιο γρήγορος παίκτης που έφτασε στα 20, στα 30 και στα 40 γκολ στην ιστορία του Μεξικού.
Η Χιλή για να υπερασπίσει το στέμμα του Copa America πρέπει να λύσει τα θέματα της στη αμυντική γραμμή. Στη φάση των ομίλων, τα τέσσερα από τα πέντε γκολ που δέχτηκε ήταν το αποτέλεσμα αμυντικών λαθών. Καμία άλλη ομάδα δεν παραχώρησε πάνω από δύο γκολ λόγω αμυντικών λαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: