Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ουγγαρία: Μια ανάμνηση από τις παλιές της δόξες η συμμετοχή της


Δημήτρης Βαρσάνης


Κλείνουμε τη παρουσίαση των ομαδων στο Euro με ένα όνομα που φέρνει νοσταλγία στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι αισθητή η απουσία της εδώ και χρόνια, μιας και είναι το πρώτο της μεγάλο τουρνουά από το 1986. Αναφερόμαστε στη πάλαι ποτέ σπουδαία Ουγγαρία του Puskas. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να κάνει τους "ρομαντικούς" χαρούμενους, αν και η πρόκριση στην φάση των ομίλων θα πρέπει να θεωρηθεί σαν σημαντικό επίτευγμα.

Πώς προκρίθηκε: Μέσω πλέι-οφ

Η Ουγγαρία τερμάτισε τρίτη στον έκτο όμιλο, ίσως με την πιο αδύναμη ενδεκάδα από τις Εθνικές που πέρασαν στα τελικά της διοργάνωσης. Αντιμετώπισε τη Νορβηγία στα πλέι-οφ και τα πήγε εξαιρετικά και στα δύο παιχνίδια επικρατώντας με 1-0 στο Όσλο και με 2-1 στην έδρα τους, με το αποκορύφωμα να είναι το υπέροχο γκολ του πρώην επιθετικού της Watford και της Ipswich Tamas Priskin.

Μέχρι που θα φτάσει

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα λογικό συνδυασμό της υπόσχεσης και της εμπειρίας, είναι δύσκολο να δούμε την Ουγγαρία να κάνει το αντίκτυπο της στη φάση των νοκ-άουτ. Μια νίκη στα παιχνίδια κόντρα στην Αυστρία και την Ισλανδία θα πρέπει να είναι απαραίτητο για τους "μαγυάρους" ώστε να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους στον αγώνα με τη Πορτογαλία.



Παίκτης - κλειδί: Balazs Dzsudzsak

Ο αρχηγός της Ουγγαρίας είναι πρωτίστως ένας αριστερός εξτρέμ με ματιά στα γκολ και έχει σκοράρει 17 φορές σε 75 εμφανίσεις. Είναι ένας από τους λίγους παίκτες στην ομάδα που ήταν καθοριστικός σε διεθνές επίπεδο και νωρίτερα και πέτυχε τη δημοφιλής ισοφάριση στο στάδιο των προκριματικών απέναντι στη Ρουμανία.



Προπονητής: Bernd Storck

Ο Γερμανός, ο οποίος προηγουμένως ήταν προπονητής του Καζακστάν και βοηθός στην Borussia Dortmund αντικατέστησε Pal Dardai τον Ιούλιο του 2015. Ο Storck τελείωσε τη δουλειά του προκατόχου του, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη καθοδήγηση της Ουγγαρίας προς τα τελικά του Ευρωπαικού πρωταθλήματος.

Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1)

Τερματοφύλακας: Gabor Kiraly, άμυνα: Attila Fiola, Richard Guzmics, Adam Lang, Tamas Kadar, κέντρο: Adam Nagy, Krisztian Nemeth, Laszlo Kleinheisler, Akos Elek, Balazs Dzsudszak, επίθεση: Adam Szalai.

Πρόγραμμα
Τρίτη 14 Ιουνίου: Αυστρία - Ουγγαρία 19:00
Σάββατο 18 Ιουνίου: Ισλανδία - Ουγγαρία 19:00
Τετλαρτη 22 Ιουνίου: Ουγγαρία - Πορτογαλία 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: