Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Βέλγιο: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα (;)


Δημήτρης Βαρσάνης

Αν πιστεύετε τη κατάταξη της FIFA, το δεύτερο Βέλγιο (πρώτο στην Ευρώπη) θα πρέπει να είναι το πρώτο φαβορί για αυτό το τουρνουά. Η αλήθεια δεν είναι τόσο ρόδινη, αλλά τώρα έχει μια θαυμάσια γενιά να παραδώσει ένα τρόπαιο. Ένας αποκλεισμός πριν από τα ημιτελικά θα ήταν μια απογοήτευση

Πώς προκρίθηκε: Πρώτη στον δεύτερο όμιλο

Οι "κόκκινοι διάβολοι" πήραν ανετά τη πρώτη θέση στον όμιλο τους, με μια εντός έδρας ισοπαλία και μια εκτός έδρας ήττα από την Ουαλία ως μόνες γκέλες. Ακόμη, σκόραρε 24 τέρματα και δέχτηκε μόλις πέντε.

Μέχρι που θα φτάσει

Ο εναρκτήριος αγώνας κατά της Ιταλίας θα μπορούσε κάλλιστα να αποφασίσει ποιος θα κερδίσει τον όμιλο. Παραδόξως, όποιος τερματίσει στη κορυφή θα έχει την πιο σκληρή δουλειά, μιας και η Γερμανία πιθανότατα να είναι ο αντίπαλος στα προημιτελικά. Αναμένουμε από το Βέλγιο να φτάσει πολύ μακριά, και ακόμη περισσότερο αν αποφύγει τους άνδρες του Joachim Low.



Παίκτης - κλειδί: Kevin De Bruyne

Ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο άφησε τον μέσο της Manchester City να απουσιάζει αρκετούς μήνες, αλλά είναι πίσω για το Euro του 2016 και η χώρα του θα τον χρειαστεί. Παρά όλο το ταλέντο τους, το Βέλγιο εμφανιζόταν βαρύ κατά καιρούς, αλλά η κατάσταση του De Bruyne είναι ικανή να εγείρει του ρυθμό τους.



Προπονητής: Marc Wilmots

Υπήρχε η αίσθηση κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, ότι το Βέλγιο ποτέ δεν χτύπησε την ύψιστη απόδοση του, παρότι έφτασε στα προημιτελικά και ο Wilmots - προπονητής από το 2012 - θα μπορούσε να πάρει περισσότερα από την ομάδα του. Όμως την έχει βελτιώσει από τότε και έχει την ικανότητα να αποδείξει ότι ήταν λάθος οι κριτές του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3)

Τερματοφύλακας: Thibaut Courtois, άμυνα:  Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jason Denayer, Jan Vertonghen, κέντρο: Radja Nainggolan, Axel Witsel, Marouane Fellaini, επίθεση: Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Ιουνίου: Βέλγιο - Ιταλία 22:00
Σάββατο 18 Ιουνίου: Βέλγιο - Ιρλανδία 16:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου: Σουηδία - Βέλγιο 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: