Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο πρώην «υπ' αριθμόν 1 εχθρός» της Βρετανίας θα δειπνήσει μαζί με την Ελισάβετ!


Ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας, ο πρώην διοικητής του IRA, ο πρώην «υπ' αριθμόν 1 εχθρός» για το Λονδίνο, αυτός που είχε αρνηθεί μια έδρα στο Κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ απλώς και μόνο για να μην ορκιστεί πίστη στη βασίλισσα και που για χρόνια ο βρετανικός τύπος τον αποκαλούσε «τον πιο επικίνδυνο εχθρό του Στέμματος», Μάρτιν Μακ Γκίνες θα παραστεί την Τρίτη σε επίσημο δείπνο που παραθέτει η βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Γουίνδσορ.

Ο κ.  Μακ Γκίνες  θα συμμετάσχει σε δείπνο που παρατίθεται με ευκαιρία την επίσκεψη του προέδρου της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς στη Βρετανία. Η επίσκεψή του, ξεκινά την Τρίτη και θα αποτελέσει ένα νέο συμβολικό βήμα προόδου στις σχέσεις των δύο χωρών. Αν και ο κ. Χίγκινς έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Λονδίνο από το 2011 που ανέλαβε τα καθήκοντά του, αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη κατά την οποία θα δειπνήσει στα ανάκτορα και θα μιλήσει και στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου. 


Η Βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε δυο φορές τον  «υπ' αριθμόν 1 εχθρός» της Αγγλίας, μια φορά το 2011 όταν η Ελισάβετ έγινε ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που επισκέφθηκε τη Βόρειο Ιρλανδία μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της το 1922 και άλλη μια, το τον Ιούνιο του 2012, σε ένα θέατρο του Μπέλφαστ. Τότε οι δυο τους είχαν κάνει χειραψία μπροστά στις κάμερες, κάτι που κανείς δεν θα το πίστευε πριν από μερικά χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: