Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Κοτόπουλο γιουβέτσι



της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3 τέταρτα κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό ξύλο κανέλας
μισή κουταλιά μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
χυμό ντομάτας

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια, βάζουμε το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε και απο τις δυο μεριές. Ρίχνουμε επίσης τον χυμό ντομάτας το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.

Μετά προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά και το αφήνουμε να βράσει. Ότα βράσει αρκετά, βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Στην θέση του στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρυθαράκι γι να βράσει και αυτό.

Όταν βράσει, το σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: