Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έπεσαν στον Βόρειο Πόλο (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο αεροδρόμιο - βάση του Barneo στον Αρκτικό κύκλο κοντά στον βόρειο πόλο, έπεσαν 50 περίπου Ρώσοι αλεξιπτωτιστές οι οποίοι ξεκίνησαν απο το αεροδρόμιο του  Olenegorska στην περιοχή του Murmansk αυτές τις μέρες στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης.

Στόχος της συγκεκριμένης άσκησης είναι η επιχειρησιακή αξιολόγιση των χρησιμοποιούμενων μέσων αλλα και η εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών σε άσκηση έρευνας και διάσωσης. Συγκεκριμένα, οι αλεξιπτωτιστές έπρεπε, σύμφωνα με το σενάριο, να εντοπίσουν παρά τις αντίξοες πολικές συνθήκες και να διασώσουν, επιστημονική εξερευνητική αποστολή η οποία είχε χαθεί στην περιοχή, με την συνδρομή των μελών της Russian Geographical Society η οποίοι βρίσκονται για ερευνητικούς λόγους στην περιοχή.


Οι αλεξιπτωτιστές, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος τύπου της Διεύθυνσης των Δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, συνταγματάρχης Yevgeny Meshkov: «έπρεπε με την προσγείωσή τους να εγκαταστήσουν camp, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ώστε να μπορούν να προστατευθούν απο πεινασμένες πολικές αρκούδες αλλα και απο πτώσεις παγόβουνων. Παρά όμως την έλλειψη σήμανσης στον αεροδιαδρομο, των δυνατό άνεμο και τις συνολικά ακραίες καιρικές συνθήκες η μεταφορά του προσωπικού και των υλικών πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα».



Όπως ανέφερε και ένα μέλος της αποστολής:«Σε αυτές τις συνθήκες το ποιό επικίνδυνο πράγμα είναι οι τρύπες στον πάγο οι οποίες έχουν καλυφθεί απο χιόνι, στις οποίες πολλές φορές μετακινούνται και δημιουργούν απο κάτω τους ολόκληρα σπήλαια που εκτός απο το να σε σπάσουν το πόδι, που είναι το λιγότερο, μπορούν να σε παγιδέψουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: