Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

6 με 1 σφαίρα!


Όπως μετέδωσε την Δευτέρα η Dailly Telegraph ο 20χρονος υποδεκανέας - ελεύθερος σκοπευτής μέλος της φρουράς του Coldstream σκότωσε με μια βολή του 6 ένοπλους Αφγανούς αντάρτες ένας εκ των οποίων ήταν καμικάζι - αυτοκτονίας και φορούσε ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά.

Ο 20χρονος ελεύθερος σκοπευτής κατα την διάρκεια πολεμικής επιχείρησης στην Kakaran στο Νότιο Αφγανιστάν μεταξύ Βρετανών και αφγανικών δυνάμεων και 15 - 20 Αφγανών ανταρτών, πυροβόλησε επιτυχώς απο απόσταση 930 γιάρδες ή 850 μέτρα τον καμικάζι - αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός του γιλέκου και μαζί με τον καμικάζι να σκοτωθούν και άλλοι 5 αντάρτες.

«Ο τύπος φορούσε ένα ύποπτο γιλέκο και είχε επισημανθεί απο τον σκοπευτή καθώς κινούταν απειλητικά κάτω απο μια συστάδα δένδρων και ανέβαινε ένα χαντάκι.  Φορούσε και ένα μαντήλι, το οποίο όταν σηκώθηκε ανακαλύφθηκε ότι κρατούσε ένα πολυβόλο και πιθανόν μετακινούνταν για να θέσει το πολυβόλο σε θέση μάχης. Ο σκοπευτής τον πυροβόλησε και ο ύποπτος ανατινάχθηκε. Μετά, επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε: «Μάλλον σκότωσε έναν καμικάζι αυτοκτονίας, η υπόλοιποι πεθάνανε απο την έκρηξη. Ένα δεύτερο γιλέκο με 20 κιλά εκρηκτικά βρέθηκε παραδίπλα» ανέφερε ο Αντισυνταγματάρχης  Richard Slack.

Ο συγκεκριμένος σκοπευτής μάλιστα είχε πετύχει απο απόσταση 1340 μέτρα έναν πολυβολητή. Η συγκεκριμένη ιστορία γνωστοποιήθηκε μέτα την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μειώσει την παρουσία της στο Αφγανιστάν


Δεν υπάρχουν σχόλια: