Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Philip Hammond: «Η Σκωτία κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, ενωμένο και την Μεγάλη Βρετανία, μεγάλη» ή «σε παρακαλώ Σκωτία, μην ανεξαρτητοποιηθείς!»


Τάδε έφη ο υπουργός άμυνας της Βρετανίας Philip Hammond, κατα την επίσκεψή του στην Σκωτία με σκοπό να επισκεφτεί το νεοανεγερθέν «Σπίτι των Βετεράνων», μια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας στους βετεράνους στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου και επίσης μίλησε στους εργαζόμενους της Thales Optronics στη Γλασκώβη.

«Αυτό που έχουμε είναι πολύτιμο. Είναι η κοινή μας ιστορία, οι κοινές μας αξίες και η ενότητά μας απέναντι στον κοινό μας σκοπό, αυτά τα οποία μας κάνουν αυτό που είμαστε σήμερα. Είναι η Σκωτία που κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, ενωμένο και την Μεγάλη Βρετανία, μεγάλη» τόνισε ο κ. Hammond κατα την ομιλία του προς τους εργαζομένους της Thales Optronics.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας προέρχονται απο τις τέσσερις γωνίες αυτού του νησιού και εργάζονται απο κοινού σε όλο τον κόσμο για να κρατήσουν τον λαό αυτού του νησιού ασφαλή. Τίποτα δεν συνοψίζει περισσότερο την δύναμη που αντλούμε απο το ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται στον στρατό, στο ναυτικό και την πολεμική αεροπορία για αυτόν τον σκοπό» τόνισε στην συνέχεια ο Βρετανός υπουργός άμυνας.

Ο κ. Hammond στην συνέχεια, τόνισε την οικονομική σημασία της αμυντικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σκωτία, η οποία απασχολεί περίπου 12.600 άτομα και παράγει πωλήσεις άνω των £ 1.800.000.000, η οποία θα αντιμετωπίσει ένα αβέβαιο μέλλον αν αποκτήσει την ανεξαρτησία της η Σκωτία στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία που έχει το 2014 για την άμυνα της Βρετανίας, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια απο τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αυτό το έτος, από όλα τα έτη, είναι μια στιγμή για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τα εκατομμύρια των ανδρών από όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου που βρέθηκαν μαζί στα χαρακώματα της Γαλλίας και του Βελγίου, πολλοί από τους οποίους δεν επέστρεψαν ποτέ, αλλά οι οποίοι, από κοινού, τα Άγγλοι, Σκωτσέζοι, Ιρλανδοί και Ουαλοί, προστάτευσαν η ελευθερία μας και τον τρόπο ζωής μας».

Στην συνέχεια, ο Άγγλος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε το «Σπίτι των Βετεράνων» στην Γλασκώβη, ένα έργο ύψους £ 6.700.000 που ως στόχο έχει να βοηθήσει τους νεότερους βετεράνους, πολλοί από τους οποίους θα έχουν υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, οι οποίοι αγωνίζονται για να κάνουν τη μετάβαση στην πολιτική τους ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: