Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Αγκινάρες με αρακά και πατάτες


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
7 - 8 άγριες αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
1 σακουλάκι αρακά
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
1 καρότο (κομμένο κομματάκια)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
λίγο λάδι
1 χυμός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον αρακά και το καρότο. Στην συνέχεια σκεπάζουμε τα υλικά μας για να βράσουν για μισή ώρα. Στην αρχή με δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν δύο βράσεις. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά στην φωτιά μέχρι να μείνουν με λίγο νερό.

Όταν βράσουν, ρίχνουμε το λεμόνι και τον άνηθο. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουερ. Σε περίπτωση που είναι η συνταγή πολύ νερουλή, βάζουμε σε ένα βαζάκι λίγο απο το ζουμί του και μετά ρίχνουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να διαλυθεί και να δέσει.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και αν θέλετε το ζουμί που βγάλατε. Αντί για λεμόνι μπορείτε να βάλετε χυμό ντομάτας.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: