Σάββατο 5 Απριλίου 2014

R.A.F: Το κατάλληλο επαγγελματικό περιβάλλον για το γυναικείο φύλο


Στις 3 Απριλίου η Βασιλική Βρετανική Αεροπορία βραβεύτηκε στα «Αριστεία Ευκαιρία τώρα» με το βραβείο «Inspiring the Workforce of the Future». Τα βραβεία διοργανώθηκαν απο την Μη Κυβερνητική Οργάνωση  Business in the Community . Τα βραβεία δίνονται σε κρατικούς φορείς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίοι δίνουν ίσες εργασιακές ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες σε όλα τα εργασιακά επίπεδα.

Όπως δήλωσε και η υπεύθυνη της Μ.Κ.Ο, Kathryn Nawrockyi: «Η R.A.F είναι ένα καλό παράδειγμα μια δυνατής ηγεσίας της οποίας η απόφαση για ίση εργασιακή αντιμετώπιση ανδρών και γυναικών δώσει μια ρεαλιστική και βιώσιμη αλλαγή για το συγκεκριμένο θέμα στον τομέα της εργασίας αλλα και στην κοινωνία συνολικά. Ελπίζω και άλλοι κρατικοί φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις να πάρουν την R.A.F σαν παράδειγμα σε αυτόν τον τομέα και προωθήσεων την εργασιακή ισότητα ανδρών και γυναικών στους εργασιακούς τους τομείς».

Η R.A.F του επαγγελματικού προσανατολισμού των γυναικών, προωθεί ένα πρόγραμμα  για κορίτσια μεταξύ 11 - 14 ετών για τα οφέλη της επιλογής του τομέα των engineering και των logistics ως επαγγελματικού προσανατολισμού. Μάλιστα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση σε όσες το συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

« Είναι ευχαρίστηση να βλέπεις πως αναγνωρίζεται, με αυτό το βραβείο, η εξαιρετικά σκληρή δουλειά όλης της R.A.F πάνω σε αυτό το θέμα. Είναι μια επιβράβευση όσων έχουν υπερασπιστή την ισότητα των δυο φύλων αυτά τα 20 χρόνια. Η επιστήμη τα μαθηματικά και η τεχνολογία είναι το επίκεντρο της δουλειάς μας. Η Ισότητα και η ποικιλομορφία είναι οι βασικοί πυλώνες του πολιτισμού μας» τονιζει απο την μεριά του ο Πτέραρχος, Baz North

Δεν υπάρχουν σχόλια: