Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Αστακομακαρονάδα


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
1 αστακός
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 πράσο
1 κεφάλι σκόρδο
1 ποτύρι λευκό κρασί
3 ντομάτες
1 πακέτο σπαγγέτι No 7 -10
Αλάτι
Πιπέρι
ζάχαρι
λίγο ξερός βασιλικός

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε μια σος σκόρδου. Βράζουμε το κεφάλι σκόρδου μαζί με τις φλούδες του. Αλλάζουμε το νερό και το ξαναβράζουμαι τρείς φορές, ώστε το ξεφλούδισμά του να γίνει εύκολα.

Αφού ξεφλουδίσουμε το σκόρδο το πολτοποιούμε και το ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ με λίγο λάδι και η σος είναι έτοιμη.

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τον αστακό παίρνουμε απο την ουρά του το ψαχνό του. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με το ψαχνό του αστακού. Κατα το σοτάρισμα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σος σκόρδου και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και τη σβήνουμε με το κρασί.

Σε ένα άλλο σκεύος τρίβουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε λίγη ζάχαρι, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει σάλτσα, προσθέτετε βασιλικό, αν θέλετε.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα απο τις ντομάτες και απο πάνω τα λαχανικά με τον αστακό και την σος σκόρδου.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: