Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Q-Warrior: τα google glass του αμερικανικού στρατού (VIDEOS)


Η BAE SYSTEMS παρουσίασε πρόσφατα το Q-Warrior, μια προσαρμοσμένη στο κράνος ενός στρατιώτη, πλασματικής οθόνης, στα πρότυπα των google glass, τα οποία παρέχουν στο χρήστη - στρατιώτη του σε πραγματικό χρόνο της απαραίτητες πληροφορίες για την όλη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Το Q-Warrior μπορεί να πληροφορήσει τον χρήστη της για τις φίλιες και εχθρικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά του, την ύπαρξη πιθανόν δρομολογίων, νυχτερινή όραση, βίντεο και φωτογραφίες απο τον γύρω περιβάλλον του, καθώς και ποια είναι η συνολική κατάσταση της ομάδας του.


«Το Q-Warrior αυξάνει την επίγνωση της κατάστασης του χρήστη, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να εμφανίζονται μπροστά στα μάτια του, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένων έγγραφες πληροφορίες, προειδοποιήσεις και απειλές» αναφέρει ο Paul Wright, the soldier systems business development lead της BAE Systems’ Electronic Systems. «Η μεγαλύτερη απαίτηση, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, στις μικρές στρατιωτικές ομάδες θα είναι η ταχύτερη υιοθέτηση τεχνολογιών που θα δίνουν στους χρήστες τους καλύτερη εικόνα της συνολικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται» τονίζει ο κ.Wright.


Μέχρι στιγμής, το σύστημα είναι σε πειραματικό στάδιο και είναι εφαρμόσιμο μόνο σε επίπεδο ημιομάδας. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι το Q-Warrior να γίνει συμβατό με το νέο σύστημα TALOS, για την στολή του Αμερικανού στρατιώτη του μέλλοντος, στο οποίο συμμετέχει η BAE SYSTEMS.


Δεν υπάρχουν σχόλια: