Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τα βρετανικά ΛΟΚ στις Η.Π.Α και στους... -30


Στρατιώτες απο τo 1o Τάγμα Ελαφρού πεζικού ειδικής σύνθεσης του βρετανικού στρατού, 1RIFLES, εκπαιδεύτηκαν στον ορεινό αγώνα στους - 30 βαθμούς Κελσίου σε άσκηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Στο Fort Drum, το οποίο βρίσκεται στην Κομητεία του Jefferson, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης έλαβε χώρα η άσκηση «Κροταλίας». Στην βάση το οποίο ειναι το σπίτι της 10ης αμερικανικής Ορεινής Μεραρχίας, οι Βρετανοί στρατιώτες μπόρεσαν να εξετάστουν σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, σε μια ευρεία γκάμα στρατιωτικών αντικειμένων ορεινού αγώνα.




Όπως δήλωσε και ο Ταγματάρχης και διοικητής του Λόχου C των 1 RIFLES  Jez Crossley: «Η άσκηση «Κροταλίας» μας έδωσε την μοναδική ευκαιρεία να να εκπαιδευτούμε μαζί με τους συμμάχους μας. Οι στρατιώτες και απο τις δυο χώρες εκπαιδεύτηκαν απο κοινού σε όλα τα επίπεδα και σε συνθήκες που έφταναν τους -30 βαθμούς. Μάλιστα και εμείς και οι σύμμαχοί μας διεξάγαμε ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τακτικές ασκήσεις ομάδας και ημιομάδας. Ήταν μια φανταστική ευκαιρία να συνεκπαιδευτούμε με έναν συμμαντικό μας σύμμαχο και οι στρατιώτες μας να αποκομίσουν πολλές ικανότητες και εμπειρίες».








Το 1o Τάγμα Ελαφρού πεζικού ειδικής σύνθεσης εκπαιδεύεται σε αντικείμενα ειδικών δυνάμεων,όπως αμφίβιες επιχειρήσεις, ορεινός αγώνας και για τα ελληνικά δεδομένα η αποστολή του είναι παρόμοια με αυτή των Λόχων Ορεινών Καταδρομών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: