Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας Κύπρου με τον Α/ΓΕΣ


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης είχε χθες αργά το απόγευμα στο γραφείο του εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) Ελλάδας Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Συνάντηση της FINABEL. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

O Υπουργός αφού καλωσόρισε τον Α/ΓΕΣ στο Υπουργείο, τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Ο Αρχηγός του ΓΕΣ ανταπέδωσε από πλευράς του τα συγχαρητήρια και τις ευχές του στον νέο Υπουργό.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου, ενώ έγινε γενική ανασκόπηση στρατηγικών θεμάτων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις των δυο χωρών, καθώς και σε ό,τι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. 

Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Α/ΓΕΣ για την πρόθεσή του όπως σύντομα επισκεφθεί την Αθήνα, μετά από επίσημη πρόσκληση του Έλληνα ομόλογού του. Επίσης, πληροφόρησε τον Αντιστράτηγο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας σωστής και βιώσιμης λύσης, η οποία να διασφαλίζει την φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού. 

Ο Υπουργός Άμυνας, επιδίδοντάς τιμητική πλακέτα στον Α/ΓΕΣ, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την αμέριστη και πολύπλευρη στήριξη που δίδει προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: