Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αντι για χειραψίες, μοίρασαν φαγητό! (video)




Ένα παράξενο γεγονός, έλαβε χώρα τη Παρασκευή 11/04, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού στον Κολωνό. Έξι εν’ δυνάμει πολιτικοί, συνυποψήφιοι δια-μερισματικοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Άρη Σπηλιωτόπουλου «Αθήνα Μπορείς», ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την σκέπη του Άγιου Αιμιλιανού και του υπερδραστήριου πατήρ Νικόλαου, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και καιρό, «συσσίτια αγάπης» σε αναξιοπαθούντες κάθε ηλικίας.

Οι έξι συνυποψήφιοι, πλάι – πλάι, μοίρασαν τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας όπως (εκατοντάδες κιλά κρέας και πουλερικά, είδη πρώτης ανάγκης, λαχανικά, φρούτα, γάλα και αρτοσκευάσματα. Πνευματικός πατέρας της προσπάθειας, όπως εξάλλου ορίζει και το λειτούργημα του ήταν ο πατήρ Νικόλαος, ενώ το ακόμα πιο «πρωτοφανές» και ευχάριστο ήταν ότι ο «βοηθός», οικονομικός χορηγός και εθελοντής της όλης προσπάθειας ήταν ο υποψήφιος διαμερ. δημοτ. σύμβουλος του «Αθήνα Μπορείς» Χρήστος Μπακούρος, ο οποίος παρά το επάγγελμα του ως εφοριακός, αποδεικνύει με το εθελοντικό του έργο πως «πρώτα είμαστε άνθρωποι και Χριστιανοί και μετά πολίτες, επαγγελματίες  και πολιτικοί» όπως συνηθίζει να λέει. 

 «Πραγματικά ευχαριστώ τον Κύριο Ιησού Χριστό και συγχαίρω όλους τους πολιτικούς που μας βοηθάνε έμπρακτα και ιδιαίτερα αυτούς, της παράταξης του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου που όχι απλώς είπαν αμέσως “ΝΑΙ” στο κάλεσμα που έκανα καιρό τώρα (σε όλους τους πιθανούς  αυριανούς κυβερνήτες μας), βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη τους, αλλά και γιατί συμμετέχουν ενεργά κάθε φορά που τους καλώ ακόμα και για να κουβαλήσουν τα τρόφιμα, να τα μοιράσουν κτλ. Έτσι απέδειξαν ήδη, ότι πάνω από όλα είναι άνθρωποι, Χριστιανοί και αληθινοί εθελοντές που δεν εμφανίζονται μπροστά μας μόνο προεκλογικά για ψευτο-χαιρετούρες μπροστά στις κάμερες» δηλώνει ο πατήρ Νικόλαος και συνεχίζει λέγοντας: «Χαίρομαι λοιπόν πολύ που κατάφερα να ενώσω -αν μπορώ να το πω αυτό- τις πολιτικές δυνάμεις της γειτονίας μας, η οποία θερίζεται από την πείνα ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες όπως στις γυναίκες, στους χρόνια πάσχοντες και δυστυχώς και στα παιδιά μας, που ζουν κατοχικές καταστάσεις στα σπίτια και στο σχολειό τους» και καταλήγει ο πατήρ Νικόλαος: 



«Μιας και πρώτη φορά επιτρέπουμε σε δημοσιογράφους να παραστούν στα συσσίτια αφού δεν θέλουμε να εκθέτουμε τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, αλλά ακόμα και τους πολιτικούς που δεν ήθελαν να ακούγονται τα ονόματα τους, οφείλω ωστόσο σήμερα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου εκτός από τον Χρήστο Μπακούρο τον οποίο ίσως γνωρίζει ο κόσμος λόγω της συνεχούς προσφοράς του, τον επίσης μεγάλο εθελοντή και γνωστό συνδικαλιστή της κρεαταγοράς και υποψήφιο για την Νομαρχία κ. Κ. Τσιρώνη για την “θεια” προσφορά του σε κρέας ακολουθώντας έτσι την αρχιεπισκοπική οδηγία του Μακαριότατου κ.κ. Ιερωνύμου, να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς κρέας τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Χωρίς σειρά προτεραιότητας αλλά με πολλή αγάπη προς όλους τους υποψηφίους της παράταξης του κ. Σπηλιωτόπουλου που μας πλαισίωσαν χωρίς ανταλλάγματα και που δίνουν τα χρήματα και την αγάπη τους (αντί να τα μοιράζουν σε φιέστες κα ψηφοθηρικές εκδηλώσεις) στους συνανθρώπους τους, θέλω να ευχαριστήσω, τον κ. Ηρακλή Μαρκουϊζο για το εθελοντικό του έργο στους δρόμους της Αθήνας και το Σωματείο του Protekta, τον Χρήστο Τεντόμα που στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, το Γιώργο Ρωμανιά και τον Ηλία Μίχο που δεν δίστασαν λεπτό να συνδράμουν, τις κυρίες του Σωματείου μας και όλους όσους μας υποστηρίζουν αθόρυβα πάντα και χωρίς ιδιοτέλεια».  

«Συγχωρέστε με που θα είμαι φειδωλός αναφορικά με το προσωπικό εθελοντικό μου έργο καθώς ως Χριστιανός είμαι υποχρεωμένος να το κρατήσω για το εαυτό μου. Όμως αυτό που έχει αξία να ακούσετε είναι ότι δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνεις, ποια είναι η παράταξη στην οποία ίσως να ανήκεις ή ποια είναι η οικονομική σου κατάσταση. Σημασία έχει να αγαπάς τον διπλανό σου, να νοιώθεις την πείνα ή την απόγνωση του και να τον βοηθάς εκεί που πονάει. Πρέπει επιτέλους όλοι οι κυβερνόντες να καταλάβουν ότι μόνο όταν θα σταματήσουμε να χρειαζόμαστε εμείς οι εθελοντές, τότε θα είναι πλήρως επιτυχημένο το κυβερνητικό πρόγραμμα που εκ των πραγμάτων χωρίς εμένα, εσένα και τους διπλανούς μας δεν θα μπορέσει να σταθεί μόνο του» τονίζει ο κ. Μπακούρος και καταλήγει: «…άρα πρέπει όλοι να σκεφτούμε τις προσωπικές μας ευθύνες, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε ομαδικά, από κάθε μετερίζι για το καλό της μιας και μοναδικής αγαπημένης όλων μας που ακούει στο υπέροχο όνομα Ελλάδα». 





Δεν υπάρχουν σχόλια: