Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Δολοφόνος και αυτόχειρας ο Γιαν Πέτερ Σμίτμαν

Δολοφόνος της οικογένειάς του και αυτόχειρας απέδειξε η αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησε η ολλανδική αστυνομία πως ήταν ο πρώην μεγάλος Ολλανδός τραπεζίτης Γιαν Πέτερ Σμίτμαν, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα νεκρός μαζί με την σύζυγο του και την 22χρονη κόρη του.

«Η μητέρα και η κόρη δολοφονήθηκαν από τον πατέρα, κατόπιν ο πατέρας αυτοκτόνησε», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ενώ πρόσθεσε ότι ο Σμίτμαν είχε αφήσει ένα σημείωμα. Πάντως αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενο του σημειώματος ή στον τρόπο με τον οποίο πέθαναν τα τρία πρόσωπα αυτά.

Απο την μεριά της οι οικογένειά σε ανακοίνωσή της προς τα ολλανδικά μέσα ανέφερε πως ο πρώην τραπεζίτης έπασχε από κατάθλιψη. «Ότι αυτό θα οδηγούσε τελικά σε αυτά τα γεγονότα είναι ακόμη αδύνατο να το κατανοήσουμε».

Ο 55χρονος πρώην τραπεζίτης, ο οποίος απο το από το 2003 μέχρι το 2007 ήταν  ήταν ο επιχειρησιακός διευθυντής της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro εντός της Ολλανδίας, είχε επικριθεί έντονα επειδή έλαβε αποζημίωση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ μετά την κατάρρευση και την εθνικοποίηση της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: