Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Οι Best Rangers του αμερικανικού στρατού (VIDEOS)


Οι ανθυπολοχαγοί Β'τάξεως της 25ης Μεραρχίας πεζικού του αμερικανικού στρατού  Michael Rose και John Bergman είναι οι φετινοί νικητές του Best Ranger Competition 2014 που έλαβε χώρα στο Fort Benning απο της 11 Απριλίου 2014 μέχρι της 14 Απριλίου.


Κατα την διάρκεια της δοκιμασίας - άσκησης οι διαγωνιζόμενοι ανα δυάδες, ο οποίοι είναι μέλη όλων των κλάδων των αμερικανικού στρατού και οι οποίοι, κάποια στιγμή στην καριέρα τους, είχαν περάσει απο το σχολείο των Rangers, δοκιμάζονται οι ψυχικές τους αντοχές, οι ικανότητές τους ως παλιοί Rangers και η ομαδική στρατηγική τους σε μια δοκιμασία, η οποία διαρκεί 60 συνολικά ώρες και μεταξύ άλλων αφορά χρήση οπλισμού υπο καθεστώς στρες, προσανατολισμό, διαβίωση, πτώσεις απο ελικόπτερο κ.α τα οποία είναι χρονομετρημενα και καθορίζουν ανάλογα με την βαθμολογία τον τελικό νικητή.

«Είμαι στον στρατό σχεδόν ένα χρόνο και δεν μπορούσα να φανταστώ μια τέτοια διάκριση τόσο γρήγορα» αναφέρει ο Bergman. Ενω απο την μεριά του ο Rose απο την μεριά του τονίζει πως: «δεν αλλάξαμε την στρατηγική μας. Απλά συνεχίζαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε».


Αναλυτικά και τις 60 ώρες της άσκησης - δοκιμασίας μπορείτε να τις δείτε εδώ:


Οι άλλοι δυο νικήτριες ομάδες ήταν οι ομάδα των Λοχιών του 75ου Συντάγματος των Rangers Christopher Broussard και  Charles Cogle και στην τρίτη θέση ο δεκανέας Daniel Puckett με τον Λοχία Eric Adams απο τον ίδιο σχηματισμό. Να σημειωθεί εδώ για να καταδειχθεί η δυσκολία της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι πως απο της 50 συνολικά ομάδες που ξεκίνησαν τερμάτισαν μόνο οι 26.



Δεν υπάρχουν σχόλια: