Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου, στην Κύπρο


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χρίστοφορος Φωκαΐδης παρευρέθη την Τετάρτη 23/4/2014 στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Άμυνας είπε:

«Τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα τον Άγιο Γεώργιο προστάτη του Στρατού Ξηράς. Θέλω με την ευκαιρία της σημερινής μέρας, κατ΄αρχας να συγχαρώ τα επίλεκτα τμήματα των Δυνάμεων Καταδρομών για την εξαιρετική και εντυπωσιακή επίδειξη, αλλά και την ηγεσία του ΓΕΕΦ για την παρουσίαση του σύγχρονου εξοπλισμού που είδαμε σήμερα. Θέλω να δηλώσω πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς, συνεχίζουν να επιτελούν με συνέπεια, επάρκεια και αφοσίωση το καθήκον της εγγύησης της ασφάλειας της χώρας, αλλά και της αποτροπής οποιασδήποτε ξένης επιβουλής έναντι των κυριαρχικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ειδικότερα, πρέπει να πω ότι μέσα από το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς το οποίο αρχίζουμε να υλοποιούμε βήμα βήμα σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία, η Κύπρος ενισχύει τον ρόλο της ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».



Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το BARBAROS ο Υπουργός Άμυνας απάντησε τα ακόλουθα: «Παρακολουθούμε τις κινήσεις, είναι γνωστό βεβαίως ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα η Τουρκία προβαίνει σε πράξεις που βρίσκονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Αυτή η στάση δεν συνάδει με την εικόνα που θέλει να εκπέμπει η Τουρκία ως κράτος που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως με τη στάση καλής θέλησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εμείς παρακολουθούμε με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση της κινήσεις αυτές και προβαίνουμε σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα και ενέργειες μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: