Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Αγκινάρες με αρακά και φρέσκο μάραθο



της «μαγείρισσας»

Υλικά:
600 γραμμ. αγκινάρες
450γραμμ. αρακάς
λίγο λάδι
1 ματσάκι μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κουτί ντοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα το λάδι μας και μόλις κάψι τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι μας, τον αρακά και τις αγκινάρες. Όταν τσιγαριστούν και τις ντομάτες, μαζί με λίγο νερό  μέχρι να τις σκεπάσουμε, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη.

Τα αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 35 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας. Δύο λεπτά πριν τα βγάλουμε απο την φωτιά ρίχνουμε τον μάραθο. Στην συνέχεια, ή σερβίρουμε ή άμα θέλουμε προσθέτουμε μερικές πατάτες.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: