Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Σφαγή» στην ουρά της Σούπερλιγ(δ)κ


Του Δημήτρη Βαρσάνη

Ο θάνατος σου,η ζωή μου. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που επικρατεί για τις επτά και ίσως παραπάνω ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για να παραμείνουν στη Σούπερλιγ(δ)κ.
Το καλό μέσα στο κακό για τις συγκεκριμένες είναι ότι ο ένας(Άρης) ήδη είπε αντίο από τη πρώτη κατηγορία και ο τρίτος από το τέλος θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να μείνει...αν στον αγώνα μπαράζ νικήσει τον τρίτο της Φούτμπολ Λιγ(δ)κ. Άρα ουσιαστικά μέχρι τα τέλη Μαΐου από αυτές τις επτά ομάδες μόνο μια θα μας αποχαιρετήσει σίγουρα.

Αυτές που μάχονται είναι η προτελευταία Βέροια με τους 32 βαθμούς,ο 16ος Απόλλων Σμύρνης με τους 33,ο 15ος Πλατανιάς με τους 34,η 14η Σκόντα Ξάνθη με τους 35,η 13η Καλλονή με τους 36,ο 12ος ΠΑΣ Γιάννενα με τους 37,ο 11ος Πανιώνιος με τους 38,και εμπλέκονται ακόμα σε απίθανο σενάριο ισοβαθμίας ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός με τους 39 βαθμούς,δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του Ελληνικού πρωταθλήματος (;).


Η Βέροια η οποία είναι αυτή που “καίγεται” αυτή τη στιγμή κρατάει τη τύχη στα χέρια της,αφού θεωρητικά έχει το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα με τα δύο εντός έδρας παιχνίδια της απέναντι σε σχετικά αδιάφορες ομάδες,τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Απόλλων Σμύρνης που πηγαίνει τώρα στα μπαράζ αν δεν κερδίσει τον Εργοτέλη στη “Ριζούπολη” είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποβιβαστεί και απευθείας,καθώς τη τελευταία αγωνιστική πάει στο “Καραισκάκης” να παίξει κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό γνωρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες των δύο ομάδων έχουν κάκιστες σχέσεις.

Ο Πλατανιάς υποδέχεται στα “περιβόλια” τον Παναιτωλικό - που 99% είναι μαθηματικά σωσμένος και μακριά από το Αγρίνιο δεν έχει καθόλου καλά αποτελέσματα - και τελευταία αγωνιστική πάει στον Πανιώνιο που ίσως να βολεύονται και οι δύο με την ισοπαλία. Η Σκόντα Ξάνθη μπορεί από το πρόγραμμα της να φαίνεται ότι αγωνίζεται με άνετα βαθμολογικά ομάδες,αλλά ο ΟΦΗ - μετά τα όσα άσχημα συνέβησαν στον πρώτο γύρο - και ο Παναθηναϊκός είναι γνωστό ότι την απεχθάνονται σαν σωματείο. Η Καλλονή εύκολα,δύσκολα θα πάρει μια νίκη σε έναν από τους δύο εναπομείναντες αγώνες της καθώς παίζει με τον αδιάφορο Πανθρακικό στο “ΟΑΚΑ” και με τον επίσης αδιάφορο Εργοτέλη στη Κρήτη.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα παίζει εντός έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό - που θα έχει το μυαλό του στο κύπελλο και στη ρεβάνς της Τούμπας - και στην Θεσσαλονίκη με τον υποβιβασμένο Άρη,οπότε λογικά θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς που είναι το σίγουρο όριο σωτηρίας. Ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός βάση λογικής έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους αλλά για κάθε παν ενδεχόμενο θα χρειαστούν στη χειρότερη ένα βαθμό. Ο πρώτος παίζει στη 33η αγωνιστική όπως προείπαμε στη Κρήτη απέναντι στον Πλατανιά,ενώ τη τελευταία φιλοξενεί τον ΟΦΗ,ο οποίος θα είναι προσηλωμένος στα ημιτελικά του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Τέλος ο Λεβαδειακός μέσω “Λεωφόρου” και Βοιωτίας θα προσπαθήσει να πάρει τον πολυπόθητο βαθμό απέναντι σε “Πράσινους” και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Υ.Γ. Αγαπητοί αναγνώστες, επειδή εσείς μας το ζητήσατε είπαμε να αφήσουμε για μια στιγμή τα ποιοτικά και ανωτέρου επιπέδου πρωταθλήματα,για να ασχοληθούμε λίγο και με αυτό το απαξιωμένο “προϊόν” που μας χαρίζει γέλιο κάθε εβδομάδα με τα κατορθώματα του. Επίσης είναι και μια αφορμή να σας δείξουμε ότι ο λόγος που δεν ασχολούμαστε με αυτό το πρωτάθλημα είναι ότι νοιώθουμε τους εαυτούς μας τους εαυτούς μας πολύ μικρούς για να αντέξουμε το βάρος ενός τόσο σοβαρού, μετριοπαθούς και ηθικού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: