Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Μικροί (στρατιωτικοί) αρχαιολόγοι εν δράση!


Υπο την σκέπη ενός βροχερού καιρού στην περιοχή του Bulford, στο  'Sling Camp', εκεί που στρατοπέδευσαν οι Νεοζηλανδοί και οι Αυστραλοί λίγο πρίν την ανάπτυξή τους κατα την διάρκεια της επιχείρησης κατάληψης της Καλλίπολης, βρέθηκαν την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 με αφορμή την ημέρα ANZAC, μαθητές απο το Winton College και το Glenmoor School, με στόχο να φέρουν στο φώς τα απομεινάρια αυτής της στρατιωτικής κατασκήνωσης του Α' Π.Π.


Υπο την καθοδήγηση του στρατιωτικού αρχαιολόγου, Richard Osgood του αρχαιολογικού προγράμματος «No Man's Land », οι μικροί αρχαιολόγοι έφεραν στο φώς διάφορα μικροαντικείμενα του πρώην στρατοπέδου του Α' παγκοσμίου πολέμου.


Το πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη έκανε ο 15χρονος Jack Goodey, ο οποίος μέσα στην πυκνή βλάστηση και την υγρασία, ανακάλυψε το κουμπί ενός παντελονιού κάποιου μέλους της Νεοζηλανδικής - αυστραλιανής στρατιωτικής αποστολής.



Μετά τις αρχαιολογικές τους ανακαλύψεις οι μικροί αρχαιολόγοι επισκέφτηκαν το στρατιωτικό κοιμητήριο του Tidworth, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες του Α' παγκοσμίου πολέμου.



Η ημέρα ANZAC είναι ημέρα αφιερωμένη στους πεσόντες Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς της επιχείρησης του Α' παγκοσμίου πολέμου για την κατάληψη της Καλλίπολης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: