Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Φλογέρες



της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
15 φέτες ζαμπόν
15 φέτες τυρί γκούντα για τόστ
Λίγο λάδι
1 πινέλο
ένα φίλο κρούστας

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε σε τρείς ίσιες φαρδιές λωρίδες. Παίρνουμε  μία μια τις λωρίδες και τις αλείφουμε με λάδι με την βοήθεια του πινέλου. Έχουμε κόψει το ζαμπόν και το τυρί και τα χωρίζουμε και αυτά σε τρεις λωρίδες. Παίρνουμε την κάθε μια λωρίδα τυρί μαζί με κάθε μια λωρίδα ζαμπόν και  βάζουμε και τις δυο σε κάθε ένα φύλλο ξεχωριστά και το τυλίγουμε σε ρολό. Στην αρχή δυο με τρεις κύκλους και μετά γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα, μέχρι να τελειώσετε με όλα τα φύλλα.

Στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμενόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν σε ένα ταψί ακουμπώντας τα πάνω σε μια λαδόκολλα για περίπου 15 - 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: